Bekymret over høyt forbruk av antibiotika i Chile

Norges sjømatråd er urolig for at Chiles antibiotikaforbruk kan skade omdømmet til norsk laks.

Norges sjømatråd er urolig for at Chiles høye antibiotikaforbruk kan skade omdømmet til norsk laks, skriver Intrafish torsdag, ifølge TDN Finans. Men så langt er det blitt et konkurransefortrinn.Det ble i 2016 brukt 130 kilo antibiotika på 1,3 millioner tonn laksefisk i Norge. Samme år brukte chilenerne 382,5 tonn antibiotika på halvparten så stor produksjon av laksefisk, skriver Intrafish og viser til tall fra Chiles fiskeridirektorat (Sernapesca), Kontali Analyse og Det norske fiskeridirektoratet.Sjømatrådets fiskeriutsending i USA, Egil Ove Sundheim, skriver til Intrafish at Sjømatrådets målinger viser at norsk laks har et svært godt omdømme.- I det amerikanske markedet er innkjøpere og forbrukere opptatt av hvordan maten er blitt produsert, blant annet om det er brukt antibiotika. Norsk laks har styrket sin posisjon i USA de senere år, sier han.Sundheim vil ikke si om han mener antibiotikaforbruket i Chile er for høyt, og sier han anser spørsmålet til å være av veterinærfaglig karakter.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også