DFDS bestiller to nye bilskip

Utvider nybyggingsprogrammet med to nye fartøy.

Ferje- og logistikkselskapet DFDS melder at de har bestilt to nye såkalte ro-ro fartøy (roll on-roll off) fra Jinling Shipyard i Kina med planlagt levering tidlig i 2020.- Skipene utgjør en av vårt nybyggingsprogram som understreker vår evne til å levere transportkapasitet som kreves av kundene våre, og vår kontinuerlige jakt på effektivitetsforbedringer, sier CEO i DFDS, Niels Smedegaard i en kommentar.Selskapet bestilte to helt like skip i september i fjor med ventet levering i 2019.Alle fire fartøyene er designet for å frakte 6.700 banemeter med frakt, tilsvarende rundt 450 trailere.Selskapet skriver at den store størrelsen vil senke enhetskostnadene, i tillegg til den miljømessige påvirkningen pr transportert enhet. Begge de nye skipene vil brukes på DFDS' rutenettverk i Nordsjøen, opplyses det. Total investering i de to skipene oppgis til rundt én milliard danske kroner, og mer enn halvparten av denne skal betales ved levering.I forbindelse med den nye ordren øker selskapet investeringsutsiktene for inneværende år med 100 millioner danske kroner til 1,8 milliarder danske kroner.