<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Eks-sjef i Skagen Fondene håver inn på egne investeringer

Tidligere Skagen-sjef Harald Espedal la bak seg et godt 2016. Etter oppgangen i aksjemarkedet i fjor, mener han det er blitt vanskeligere å plukke aksjer.

    Publisert 18. juni 2017 kl. 07.29
    Oppdatert 18. juni 2017 klokken 07.29
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 233 ord

    (Finansavisen): – Det har vært et greit år, med et bra bidrag fra verdipapirporteføljen, sier Harald Espedal til Finansavisen.Etter flere år som adm. direktør og forvalter, sluttet Espedal i Skagen Fondene høsten 2014. Siden har han forvaltet egne midler, som er plassert i aksjer, rentepapirer og eiendom. Det kastet av seg i fjor.Slo børsenRegnskapet for investeringsselskapet Espedal & co viser et overskudd på 47 millioner kroner i 2016. Avkastningen på aksjeporteføljen alene var på 40 millioner kroner, tilsvarende 25 prosent. Til sammenligning steg hovedindeksen på Oslo Børs med 12 prosent. Aksjeporteføljen består blant annet av egenkapitalbevis, Oslo Børs VPS, BW Offshore og Wilh. Wilhelmsen.Den bokførte verdien av investeringsselskapets beholdning av aksjer, aksjefond og rentefond steg fra 292 millioner kroner til 336 millioner kroner i løpet av fjoråret.I januar skrev Finansavisen at en annen tidligere Skagen-forvalter, Kristian Falnes, tjente 50 millioner kroner på å forvalte egne midler.Grei start på 2017Espedal mener også 2017 har vært greit så langt.Sparebankene bidro til den gode utviklingen i aksjeporteføljen i fjor, og forvalteren mener det fortsatt er litt oppside igjen. I tillegg er han investert i ulike andre bransjer.– Det er litt vanskeligere å være aksjeplukker nå, for det er mye som har steget, men det er fortsatt noe å hente. Man må imidlertid være selektiv, sier Espedal til Finansavisen, og understreker at han ikke leter etter kortsiktig gevinst.– Vi ser dette på tre til fem års sikt, sier han til Finansavisen.