Staff members of the Korea Exchange applaud as they throw confetti for the media during the year's market closing ceremony near a screen showing the Korea Composite Stock Price Index (KOSPI) at the Korea Exchange in Seoul, South Korea, Thursday, Dec. 29, 2016. Asian shares mostly dropped in thin trading Thursday, taking their cue from a slide on Wall Street as the stronger yen helped send Japanese stocks lower. (AP Photo/Ahn Young-joon) Ahn Young-joon

Godstemning i Asia - rally i Tokyo

At Trump trekker USA ut av Paris-avtalen påvirker lite. Følg utviklingen her.

De fleste Asia-børsene stiger fredag, i kjølvannet av president Donald Trumps kunngjøring om å trekke USA ut av Paris-avtalen .De amerikanske børsene steg til nye rekorder torsdag, i kjølvannet av sterke tall for den private sysselsettingen. Tallene lover godt foran dagens arbeidsmarkedsrapport for USA, av mange kalt månedens viktigste nøkkeltall.Konsensus før arbeidsmarkedsrapporten er ifølge Marketwatch at 185.000 nye jobber ble skapt utenfor jordbrukssektoren i mai. Det vil i så fall være ned fra 211.000 i april.Ledighetsraten ventes uendret til 4,4 prosent.Tokyo-rallyI Tokyo sluttet Nikkei opp 1,6 prosent til 20.177,28, mens den bredere Topix-indeksen noterte seg for en oppgang på 1,6 prosent til 1.61,20.Bilaksjer viser vei etter at mai-salget av biler i USA gjenspeilet rekordøkning for Nissan og Honda på årsbasis. Nissan og Honda stiger rundt to prosent.Kospi-indeksen i Seoul stiger 1,2 prosent, men her faller bilaksjene etter at USA-salget gjenspeilet svakere salg for Hyundai Motor og Kia Motors.Ellers i Asia stiger Hang Seng i Hong Kong 0,4 prosent, mens Shanghai Composite-indeksen i Shanghai er blant få tapere, med et fall på 0,2 prosent.Sydney-børsen er opp 0,8 prosent.Asia-oversikten her.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også