Meglerhus ser nedside i Statoil-aksjen

Den svake oljeprisen gjør at Credit Suisse kutter resultatanslagene sine for sektoren med rundt 20 prosent.

Statoil overgikk i 1. kvartal analytikernes forventninger på både topp- og bunnlinjen med god margin. Men at oljegiganten gjentar det samme i 2. kvartal tviler Credit Suisse på, ifølge TDN Finans. Mens meglerhuset rangerer oljeselskapene Eni og Galp øverst i Europa, finner vi Statoil og OMV i motsatt ende.Takket være lavere oljepris enn ventet, kutter meglerhuset resultatanslagene for hele sektoren med rundt 20 prosent. Ser nedside i StatoilCredit Suisse har ifølge nyhetsbyrået en «underperform»-anbefaling på Statoil-aksjen, med kursmål 120 kroner. Med torsdagens aksjekurs på 141 kroner, betyr dette at meglerhuset ser en nedside i aksjen på 17,5 prosent. Hovedårsaken er at analytikerne i Credit Suisse er at gassvolumene ventes å ha falt i andre kvartal og at de realiserte råvareprisene trolig har kommet noe ned. Det trekkes også frem at Statoils enhetskostnad trolig har steget gjennom kvartalet på grunn av planlagt vedlikehold og oppstart av nye prosjekter.I tillegg poengterer Credit Suisse at markedet nå er mer klar over Statoils kostnadsreduksjonsprogram enn hva som var tilfellet tidligere, slik at rommet for positive overraskelser er mindre enn før.


Les også