Ocean Installer får Libya-oppdrag

Normand Clipper foto: Ocean Installer

Ocean Installer melder tirsdag at de er blitt tildelt et surf-prosjekt på oljefeltet Al Jurf i Middelhavet.

Oppdragsgiver er Mabruk Oil Operations, et Joint Venture (JV) mellom Total E&P og National Oil Cooperation (NOC) of Libya.Jobben innebærer utskifting av en 10-tommers fleksibel rørledning mellom en fast bore- og produksjonsplattform og en flytende lagrings- og produksjonsenhet (FPSO).- Vi er veldig fornøyde med denne tildelingen og muligheten til å fortsette å videreutvikle vårt gode med Total E&P, eller i dette tilfellet med et Total E&P Joint Venture. Denne tildelingen bidrar også til å styrke fotfestet vårt i Middelhavet, og beviser dermed at våre geografiske ekspansjonsplaner er suksessfulle, sier administrerende direktør i Ocean Installer, Steinar Riise i Ocean Installer i en pressemelding.Det opplyses at det landbaserte ingeniørarbeidet begynner umiddelbart, mens offshore operasjoner er planlagt til tredje-fjerde kvartal 2017. Prosjektet vil bli styrt fra Ocean Installer’s kontorer i Stavanger og Aberdeen i samarbeid med Mabruk Oil Operations. Oljefeltet Al Jurf kom i produksjon i 2003 og ligger cirka 150 km nordvest for kysten av Tripoli i Libya.