Odfjell med milliardordre på nye skip

Odfjell SE signerer intensjonsavtale med Chemical Transportation Group for kjøp av fem nybygg.

Odfjell SE har signert en intensjonsavtale med Chemical Transportation Group, Inc. (CTG) for kjøp av fem nybygg av en total nybygningsordre på ti skip på 25.000 dødvekttonn hver. Skipene er utstyrt med 24 tanker i rustfritt stål og blir bygget ved verftet AVIC Dingheng i Kina.CTG vil fortsatt eie fem skip, som vil inngå i en pool kommersielt ledet av Odfjell Tankers AS. Disse skipene vil - sammen med Odfjells eksisterende flåte på fem ganger 25.000 dødvekttonnskip og de fem nybyggene som Odfjell nå kjøper - danne en pool for 15 kjemikalietankere.De fem nybyggene som blir kjøpt av Odfjell har en avtalt pris på 40 millioner dollar per skip ved levering fra verftet. Skipene blir levert i perioden juni 2017 til mai 2018.Skipene som forblir i CTGs eie vil inngå i Odfjell-poolen så snart eksisterende pool- og charteravtaler utløper de kommende 6-12 måneder.- Denne transaksjonen vil være i tråd med vår strategi, «the Odfjell Compass»', og vil nærmest fullføre våre flåteambisjoner. Sammen med andre nylig inngåtte iniativer for flåtefornyelse vil denne avtalen sikre at Odfjell kan fortsette å tilby konkurransedyktig og effektiv service til våre kunder. Vi er også svært glade for det strategiske samarbeidet som nå er inngått mellom CTG og Odfjell, og for å delta i konsolideringen av kjemikalietankmarkedet, sier Kristian Mørch, CEO i Odfjell SE.Transaksjonen er gjenstand for endelige forhandlinger, fullstendig dokumentasjon og sedvanlige sluttvilkår.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også