Oljeanalytiker om den store bomben

Oljeprisene svekkes marginalt fredag morgen.

Et fat Brent-olje omsettes i skrivende stund for 47,84 dollar ned 0,04 prosent. Det er 38 cent mindre enn ved børsslutt torsdag, da et fat Brent-olje stod i 48,22 dollar.Etter det betydelige, lagerdrevne fallet onsdag, falt oljeprisene moderat torsdag, i en situasjon hvor oljehandlere fortsatt ifølge The Wall Street Journal frykter følgene av en uventet bygging av amerikanske oljelagre i forrige uke, skriver TDN Finans.Avisen fremholder at markedet viste kortvarig oppgang torsdag, trolig som følge av at pessimistiske handlere sikret oppnådde gevinster.En hurtig vending til ny nedgang viste imidlertid at overfylte lagre fortsatt er det største hinderet mot den oppgangen mange hadde ventet i oljeprisene fremover, skriver nyhetsbyrået.- Det er det evige spørsmål om økende produksjon og ganske høye lagre som ikke ser ut til å falle. Lagerbyggingen i USA skremte markedet, med den store bommen i forhold til forventningene. Det er et klart fravær av positive impulser for øyeblikket, sier Daniel Hynes, analytiker i Australia & New Zealand Banking Group i Sydney, til Bloomberg News.Rob Haworth, investeringsstrateg i US Bank Wealth Management, sier til The Wall Street Journal at oljeprisene trolig vil befinne seg i en korridor fremover, hvor Opec støtter opp under prisene, og hvor vekst i amerikansk oljeproduksjon begrenser potensiell prisoppgang, skriver TDN Finans.