Styret varsler emisjon - aksjen stiger

Oslo Børs åpner flatt tirsdag. Etter 14 minutters handel er hovedindeksen opp 0,03 prosent til 693,14.Det er omsatt aksjer og egenkapitalbevis 224 millioner kroner. OljeprisenOljeprisen stiger tirsdag morgen, og eliminerer prisfallet som ble registrert midtveis i gårsdagens handelsdag.Brent-oljen er i skrivende stund opp 0,76 prosent til 46,39 dollar fatet, mens WTI-oljen er opp 0,78 prosent til 43,72 dollar fatet.Til sammenligning stod brent-oljen i 45,25 dollar fatet ved børsens stengetid mandag.Selv om oljeprisene har steget noe de seneste dagene, beveger de seg stadig nær bunnivåer for året, skriver TDN Finans. Oljekontrakter gikk inn i et «bear market» i forrige uke, etter å ha falt med mer enn 20 prosent fra årets toppnivåer.- Jeg tror selgerne gradvis slites ut. Det har falt mye, sier Bill O'Grady, sjefstrateg i Confluence Investment Management, til avisen.USAs energiinformasjonskontor (EIA) ventes onsdag å rapportere et fall i amerikanske oljelagre på 2,25 millioner fat i løpet av uken frem til 23. juni, skriver Bloomberg News.Statoil stiger 0,72 prosent til 140,60 kroner. Funcom med spill-slippFuncom opplyser i en melding at spillselskapet har sluppet Secret World Legends-spillet ., som er en relansering av det originale populære Secret World-spillet.Det nye spillet er gratis å laste ned fra Funcoms egne kanaler og slippes på Steam 31. juli.Aksjen er så langt ikke omsatt.EAM Solar varsler emisjonStyret i EAM Solar har besluttet å gjennomføre en garantert tegningsrettsemisjon med et bruttoproveny på 30 millioner kroner, opplyser selskapet, ifølge TDN Finans. Nettoprovenyet skal benyttes til finansiering av pågående rettsprosesser og arbeidskapitalformål.Emisjonen må godkjennes av generalforsamlingen i selskapet, og en ekstraordinær generalforsamling vil bli avholdt tidlig i august, opplyses det.Aksjen er opp 5,26 prosent til 40,00 kroner. Fredriksen hamstrer i SolstadHemen Holding Ltd., som indirekte kontrolleres av John Fredriksen, har mandag kjøpt en betydelig stor aksjepost i Solstad Farstad AS. Det opplyses i en melding etter børsen stengte dørene. Ifølge meldingen ble 4.496.842 aksjer kjøpt til en kurs på 9,40 per aksje, mens 227.942 ble kjøpt til 9,33 kroner per aksje. Fredriksen-kjøpet bidrar trolig til å sende aksjen opp 1,70 prosent til 9,56 kroner. Norwegian-trøbbelNorwegian har for andre sommer på rad hatt store problemer med å dekke alle oppsatte avganger med fly og personell. Årets problemer bunner i at selskapet har regnet med at pilotene ville være villige til å selge fridagene sine og at leveringen av en ny flymodell fra Boeing-fabrikken er forsinket.I går måtte flyselskapet kansellere 18 avganger. I fjor måtte Norwegian kansellere 18 flyginger den første helgen i juli. Til sammen ble mellom 4.000 og 5.000 passasjerer rammet, skriver NTB.Norwegian-aksjen faller 1,97 prosent til 239,30 kroner. SeaBird med avtaleSeaBird Exploration har signert en avtale om å stille med et kildeskip i forbindelse med en kommende studie i Sør-Amerika, opplyser selskapet, ifølge TDN Finans. Prosjektet ventes å starte i løpet av tredje kvartal 2017, og vil vare cirka 60 dager.Selskapet vil benytte skipet «Osprey Explorer» for arbeidet.Nyheten sender aksjen opp 1,50 prosent til 4,06 kroner. Idex oppdatererEn «top-tier» europeisk kortaktør viser frem Idex' nye, fleksible fingeravtrykkssensor på Money20/20-messen denne uken, går det frem av en melding tirsdag.Det har vært en stor økning i interessen for bruk av biometri i betalings- og sikkerhetskort den siste tiden, ifølge selskapet.Idex-aksjen legger på seg 1,42 prosent til 7,83 kroner.


Les også