Aksje til værs på rekordbørs etter nyheter

Statoil drar med seg Oslo Børs til ny all time high etter knallsterke kvartalstall. 

Børs

Oslo Børs åpner som ventet opp torsdag morgen etter at tungvekteren Statoil har lagt frem resultater for 2. kvartal som var betydelig bedre enn ventet.10 minutter etter åpning står hovedindeksen i 736,07 poeng etter en oppgang på 0,52 prosent - NY ALL TIME HIGH!OljeprisenOljeprisene er noe ned torsdag morgen. Brent-oljen omsettes for 50,90 dollar pr fat etter en nedgang på 0,14 prosent, mens WTI-oljen er ned 0,16 prosent til 48,67 dollar fatet. Til sammenligning ble et fat brent-oljen omsatt for 50,34 dollar ved børsslutt i Oslo onsdag.Onsdag kom det tall fra IEA i USA som viste et fall i oljelagrene som var mye større enn ventet.I uken frem til 21.juli falt de amerikanske råoljelagrene med 7,2 millioner fat til sitt laveste nivå siden nyttår, mens det på forhånd var ventet et fall på 3,0 millioner fat.  Det bidrar til å redusere bekymringen over det globale tilbudsoverskuddet, skriver Bloomberg, ifølge TDN Finans.Oljeprisen gikk en del på nyheten, før den faller tilbake torsdag. -Markedet har tatt en liten pause. Til tross for alle gode nyheter, beveger vi oss nå inn i de prisnivåene hvor markedet kan begynne å bekymre seg over utsiktene til økt skiferoljeproduksjon, sier Ric Spooner, analytiker i CMC Markets i Sydney, til Bloomberg. StatoilOljegiganten kunne melde om et resultat etter skatt på 1.436 millioner dollar i 2. kvartal 2017, mot minus 302 millioner dollar i samme periode året før.Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 1.097 millioner dollar.Det justerte driftsresultatet ble 3.023 millioner dollar, mot 913 millioner dollar året før. Her hadde analytikerne ventet et resultat på 2.969 millioner dollar.Driftsinntektene beløp seg til 14.664 millioner dollar, sammenlignet med 11.291 millioner dollar i 2. kvartal 2016. Analytikernes forventninger lå her på 12.966 millioner dollar.- Dagens resultat viser at Statoil kan levere en sterk positiv fri kontantstrøm med en oljepris på 50 dollar fatet, skriver oljeanalytiker i Pareto Securites, Trond Omdal i en oppdatering.Statoil-aksjen stiger - som Trond Omdal i Pareto Securities ventet - med 2,25 prosent til 145,70 kroner. PGS-bedringPGS kunne melde om et resultat etter skatt på minus 32 millioner dollar i 2. kvartal 2017, mot minus 52 millioner dollar i samme periode året før.Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på minus 49 millioner dollar.Resultat per aksje ble minus 0,10 dollar, mot minus 0,22 dollar ved samme korsvei i fjor. Her var forventningen minus 0,14 dollar.Resultatet før skatt ble minus 38 millioner dollar, sammenlignet med minus 58 millioner dollar året før, mot ventet minus 50 millioner dollar.Driftsresultatet (EBIT) ble minus 17 millioner dollar, mot minus 45 millioner dollar året før. Forventningen var minus 38 millioner dollar.Driftsinntektene beløp seg til 241 millioner dollar, sammenlignet med 183 millioner dollar i 2. kvartal 2016, samt ventet 207 millioner dollar.Aksjen løfter seg 0,88 prosent til 18,25 kroner.EMGSElectromagnetic Geoservices (EMGS) melder om et resultat etter skatt på minus 3,59 millioner dollar i 2. kvartal 2017, mot minus 11,21 millioner dollar i samme periode året før.Resultat pr aksje beløp seg til minus 0,11 dollar, ned fra minus 0,1 dollar pr aksje i 2. kvartal 2016.Resultatet før skatt ble minus 3,56 millioner dollar, sammenlignet med minus 11,15 millioner dollar året før.EBITDA endte på 4,5 millioner dollar, opp fra 2,8 millioner dollar i tilsvarende periode året før. Aksjen er i skrivende stund uendret på 2,45 kroner. Intex ResourcesI en børsmelding torsdag melder Intex Resources at selskapet har gjennomført en vellykket testproduksjon av pellets, og at produktet er klargjort for distribusjon til potensielle kunder. Som følge av suksessen har Ambershaw Metallics Inc (Ambershaw) oppnevnt en salgsagent som skal jobbe mot kunder i Nord-Amerika, og ifølge Intex har de innledende tilbakemeldingene fra stålprodusentene har vært veldig positive.Aksjen går rett til værs på Oslo Børs med en oppgang på 30 prosent til 1,77 kroner. Philly ShipyardEn annen aksje som gjør det sterkt er Pilly Shipyard som har fullført et skipssalg med en forventet positiv resultateffekt på 12 millioner dollar i tredje kvartal.Noe av provenyet vil bli utbetalt som utbytte ble det opplyst.Aksjen stiger 5,41 prosent til 78 kroner. Seadrill-stupRiggselskapet Seadrill fortsetter nedgangen torsdag etter fallet på 25 prosent i USA.I skrivende stund er aksjen ned 16,40 prosent til 2,65 kroner. Pareto Securites har besluttet å kutte ut anbefalingen på selskapet til restruktureringen er ferdig. NorwegianFlyselskapet Norwegian stiger 3,01 prosent til 184,90 kroner.Onsdag ettermiddag ble det meldt at konstituert finansdirektør i selskapet Tore Østby har kjøpt 1.500 aksjer i Norwegian.Den norske kronen har også styrket seg betydelig mot den amerikanske dollaren den siste tiden, noe som er positivt for Norwegian som har kostnader i dollar.

oljeprisen
oslo børs
statoil
kvartalstall
seismikk
seadrill
Nyheter
Markedskommentarer
Børs