Analytikere forbereder seg mot nytt regelverk

Foto: Finansavisen

Norske fondsleverandører vil utsette betaling for aksje- og makroanalyser til en lovendring er på plass. Analytikerne i Swedbank forbereder seg.

Til høsten blir det større omveltninger. Swedbank meldte i juni at aksjehandel og analyseteamet blir del av det internasjonale meglerhuset Kepler Cheuvreux fra høsten av, ifølge DN.Det er flere grunner til å samle kreftene. DN har skrevet at nye regler om investorbeskyttelse gjør at alle kostnader for investor skal redegjøres for i detalj. Regelverket vil gjelde institusjonelle investorer, og vil si at aksje- og makroanalysene vil få en pris. - Loven bør endresLeder Bernt S. Zakariassen i Verdipapirfondenes forening (VFF) sier det nye Mifid II-regelverket i EU fra 2018 antagelig vil bli innført i Norge på et senere tidspunkt.- Vi har sagt til Finansdepartementet i en høring at loven bør endres før implementering av reglene i Norge, så alle kostnader kan belastes fondet som i dag. Hvis ikke vil fondsleverandørene få en stor merkostnad, sier Zakariassen til DN.Ansetter flere analytikere- Vi skal ansette flere i Oslo, og vil ha et team på cirka 24 analytikere i Norden fra høsten av. Fra å ha rundt 200 institusjonelle kunder i dag, vil vi få tilgang på over 1.300 store kunder internasjonalt gjennom Kepler, sier Swedbanks analysesjef Henning C. Steffenrud til DN- Vi får en konkurransefordel internasjonalt og kan samtidig følge opp kundene bedre lokalt. Man har forsøkt å ligge et steg foran endringene i Mifid-regelverket, sier Steffenrud til DN.


Les også