Tallknuserne i Nordea Markets foretar denne uken ingen endringer blant de norske aksjene i sin nordiske portefølje.Det betyr at BW Offshore, PGS, Wallenius Wilhelmsen, Europris, Storebrand og Telenor fortsatt er det norske bidraget i porteføljen.- Med sommeren har ofte markedsbevegelsene tiltatt, og det ser ut til å være tilfelle denne gangen også, i alle fall i uken vi la bak oss. Etter at vi har vært gjennom en periode med forbløffende stabile markeder, steg lange renter kraftig, euroen styrket seg, i tillegg til at aksjemarkedene hadde dager med markerte fall, skriver Nordea Markets. Meglerhuset arrangerte en telefonkonferanse med ledelsen i PGS for institusjonelle investorer i forrige uke. Tallknuserne er fortsatt positive til PGS, som har en aksjekurs som presses av usikkerhet knyttet til etterspørselen.- Oljeprisen er en viktig parameter i forhold til oljeselskapenes villighet til å etterspørre seismiske undersøkelser. Vær oppmerksom på at PGS har en høy gjeld i forhold til selskapets markedsverdi. Dette virker som en ekstra svingfaktor for aksjekursen og resulterer i store kursutsving. Risikoen i aksjen er derfor høy, men kurspotensialet er stort såfremt seismikkmarkedet bedres, som vi forventer, avslutter Nordea Markets.