Barnepass til tre milliarder

Barnehagegruppen Læringsverkstedet vokser i rakettfart. Nå hiver selskapet seg inn i kampen om svenske barn.

Hans Jacob Sundby har sammen med kona Randi over de siste årene bygget opp Læringsverkstedet til å bli Norges største private barnehagegruppe med en omsetning som nærmer seg tre milliarder kroner, skriver DN.- I løpet av 2016 kjøpte vi opp over 50 barnehager, og åpnet i tillegg fire vi har bygget selv, sier eier og daglig leder Hans Jacob Sundby ifølge avisen.Antallet barnehager i selskapets portefølje økte dermed i løpet av fjoråret til rundt 160. Omsetningen økte også med over 50 prosent, til drøyt 1,7 milliarder kroner, skriver DN.Det er få storselskaper i Norge som kan vise til like sterk vekst som Læringsverkstedet oppnådde i 2016. I DNs oversikt over Norges 500 største bedrifter var Læringsverkstedet blant de 15 selskapene med sterkest omsetningsvekst i fjor. Etter flere år med kraftig vekst i Norge kaster Læringsverkstedet seg nå også inn i kampen om svenske barn. Selskapet er ifølge avisen i ferd med å kjøpe opp den svenske barnehagegruppen Inspira, og overtar i august hele 38 barnehager og fire skoler i stockholmsområdet.