– Dette forliket er en krass påminnelse om hva som skjedde med denne banken før finanskrisen, og den høye prisen som betales for dens jakt på globale ambisjoner, sier direktør Ross McEwan i Royal Bank of Scotland (RBS) i en uttalelse.RBS' forlik innebærer at banken betaler 5,5 milliarder dollar til reguleringsmyndigheten Federal Housing Finance Agency. Deretter skal RBS få tilbakebetalt 754 millioner dollar i tråd med erstatningsavtaler med tredjeparter, heter det.Nettokostnaden på drøyt 39 milliarder kroner blir i stor grad dekket inn av penger som allerede er satt til side for formålet, opplyser RBS. Banken var gjenstand for verdens største statlige redningspakke fra den britiske regjeringen i 2008.Den britiske staten eier fortsatt over 70 prosent av RBS, skriver Tirsdagens forlik er knyttet til storbankens rolle i salg av verdipapirer med sikkerhet i det amerikanske boliglånsmarkedet, en virksomhet som i sin tur bidro til finanskrisen i 2007.(©NTB)