Hovedindeksen på Oslo Børs endte på 722,00, etter en oppgang på 0,73 prosent. Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 4.365 millioner kroner.Wall Street er i rekordmodus igjen etter (riktignok)
svak oppgang fra start Dagens jobbtall skuffet litt produsentprisene overrasket handelstall fra Kina syv OPEC-land økte produksjonen i juni (IEA) i sin rapport i dag JP Morgan har kuttet kursmålet gårsdagens rally kvartalstallene Fearnley Securities har nedgradert  Barclays jekket opp kvartalsrapportPå denne kursen prises lavprisflyselskapet til 6,5 milliarder kroner, ned fra 10,2 milliarder kroner ved nyttår. Kursfallet på 37 prosent har altså skrellet bort 3,7 milliarder kroner av markedsverdien.- Norwegian skuffer en del på kostnadsutviklingen. Selskapet har nok bommet litt i kommunikasjonen på hvordan kostnader blir reallokert når man går fra å eie til å lease, sier Carnegie-analytiker Preben Rasch-Olsen til TDN Finans.Den styggeste nyheten i rapporten, ifølge sjefanalytiker Karl-Johan Molnes i Norne Securities, er at enhetskostnaden (eksklusive drivstoff) steg syv prosent til 0,43 kroner, noe som er over tidligere guiding på 0,39-0,40 kroner for året. solgte 4,7 millioner aksjer i eierselskapet til Bank Norwegian datterselskapet dtac har lagt frem sterke tall Storebrand sier analytiker Bengt Kirkøen i Swedbank jekke opp kursmåletAksjen har vært oppe i 154,10 kroner på det høyeste i dagens handel, noe som er ny intradag all-time high. På denne kursen var DNB priset til over 251 milliarder kroner. Nordic Semiconductor Alle dagens kvartalstall her. kvartalstall
. , mens med en liten oppgang.Toneangivende Europa-børser endte blandet.Britiske FTSE 100 falt 0,05 prosent, mens tyske DAX og franske CAC 40 steg hhv. 0,1 og 0,25 prosent.- Grønt lys for risikoInvestorene føler ifølge Reuters lettelse etter at sentralbanksjef Janet Yellen opptrådte mindre «haukete» enn ventet i Kongressen i går.En av kommentarene man bet seg merke i var at Fed ikke trenger å heve så mye mer for å nå dagens lave estimater for en «nøytral» styringsrente.Markedet så ifølge nyhetsbyrået på dette som et grønt lys for å ta risiko.- Det ser for det meste ut til å være opp til Yellen. Det faktum at Fed ser ut til å ta det rolig blir sett på som et godt tegn av aksje- og valutamarkedene, sier Rabobank-analytiker Bas Van Geffen til Reuters.Humøret fikk seg også et løft av dagens .Handelsbalansen viste et overskudd på 42,8 milliarder dollar i juni, opp fra 40,8 milliarder dollar i mai.OPEC-atferd bekymrerOljeprisene har snudd oppover etter å ha vært ned det meste av dagen.Brent august-olje stiger 0,8 prosent til 48,11 dollar i dagens handel, men er ned fra rundt 48,50 dollar fatet ved stengetid på Oslo Børs i går.WTI-oljen er opp 1,0 prosent til 45,94 dollar fatet.Gårsdagens OPEC-rapport viste at , og ikke overraskende advarer Det internasjonale energibyrået  mot den svake etterlevelsen av kuttavtalen.- Hver måned ser det ut til å dukke opp noe som sår tvil om takten i rebalanseringen av oljelagrene. Denne måneden ser vi to haker: en dramatisk innhenting av oljeproduksjonen fra Libya og Nigeria (som ikke er en del av kuttavtalen, red. anm) og den lave etterlevelsesgraden OPEC viser i forhold til sin egen produksjonsavtale, skriver IEA.Bekymringene for nivået på verdens oljelagre lever altså i beste velgående.På den positive siden kommer de nevnte handelstallene fra Kina. Disse viste en oljeimport på 8,55 millioner fat per dag i 1. halvår, 13,8 prosent opp fra samme periode i fjor. Landet er dermed verdens største råoljeimportør foran USA.- Vi ser definitivt robust etterspørselsvekst i Kina, sier senioranalytiker Neil Beveridge hos Sanford C. Bernstein til Reuters.Oljeaksjene tyngetPå Oslo Børs falt Statoil 0,6 prosent til 139,70 kroner etter at  fra 175 til 150 kroner.Ellers i olje falt DNO 2,4 prosent til 8,08 kroner, mens Aker BP trakk ned 0,3 prosent til 130,90 kroner.I oljeservice korrigerte Aker Solutions litt ned etter  i kjølvannet av .Aksjen falt 1,5 prosent til 38,953 kroner etter at aksjen. Samtidig har  kursmålet fra 38 til 40 kroner. Aker endte ned 2,8 prosent til 280 kroner.I sektoren for øvrig gikk PGS tilbake 3,3 prosent til 16,31 kroner, mens TGS falt 0,7 prosent til 164,90 kroner.Norwegian styrtetDen største taperen i dag var likevel Norwegian, som styrtet 14,8 prosent til 181 kroner på dagens .Dette betyr også at aksjene til Norwegian-sjef Bjørn Kjos har falt med over 760 millioner kroner i verdi siden nyttår.Dagens rapport viste mye svakere inntjening enn ventet.Han legger overfor nyhetsbyrået til grunn at konsensusestimatene for 2017-resultatene nå vil bli nedjustert.- Guidingen for helåret 2017 ble også økt til 0,42 kroner. Oppå smerten kommer elendigheten ved at enhetsinntektene faller tre prosent til 0,36 kroner, skriver Molnes.Enhetsinntektene og -kostnadene uttrykker inntektene og kostnadene per sete per kilometer.Norwegian-resultatet ble påvirket positivt av at selskapet i slutten av juni , Norwegian Finans Holding. Den regnskapsmessige effekten ble opplyst til to milliarder kroner i kvartalet.Nye rekorder i DNBMen børsen steg tross alt, og Telenor viste vei blant tungvekterne med en oppgang på 2,7 prosent til 142,60 kroner etter at . har la også frem sin kvartalsrapport, som overgikk forventningene med god margin. Markedet belønnet aksjen med en oppgang på 2,2 prosent til 63,90 kroner.- Resultatet var betydelig bedre enn ventet, men mye av det skyldes et godt resultat i SPP (Sveriges Privatanställdas Pensionskassa) som det var nesten umulig for oss å forutsi. Som jeg skjønner det var det noen vridninger i rentekurven som forklarer mye av det, til TDN Finans.DNB fortsatte den sterke kursutviklingen etter gårsdagens kvartalstall ved å stige nye 1,0 prosent til 151,70 kroner på dagens største volum. Barclays har reagert med å .Vi merker oss videre en av dagens tallfremleggere, . Aksjen spratt opp 7,7 prosent til 38 kroner etter en overbevisende rapport som viste rekordhøye inntekter.Vi tar også med at Orkla, Yara, Gjensidige og Marine Harvest endte opp 1-2 prosent.Riggaksje til bunnsDen ene av de to aksjene som steg mer enn Nordic Semiconductor var Seabird Exploration, etter en oppgang på 20,3 prosent til 4,92 kroner.Storm Real Estate kom nærmest på pluss 8,4 prosent til 90 øre.Høyt oppe på vinnerlisten finner vi også Solon Eiendom på pluss 4,6 prosent til 18,40 kroner, mens Hugo Games klatret 6,0 prosent til 71 øre på Oslo Axess.Nordic Nanovector trakk opp 3,1 prosent til 74,75 kroner.I andre enden kom Fred. Olsen Energy nærmest nevnte Norwegian. Riggaksjen steg først etter dagens , men endte ned 14,1 prosent til 8,20 kroner.Ni aksjer falt 5-8 prosent.De eneste av disse med omsetning å snakke om er oljeduoen North Energy og Interoil, som endte ned hhv. 5,6 prosent til 2,04 kroner og 5,5 prosent til 6,52 kroner.