- Dette må DNB forklare

Analytiker ble svært overrasket.

Publisert 12. juli 2017 kl. 09.15
Oppdatert 12. juli 2017 klokken 09.56
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 196 ord
En ny resultatsesong er i gang, og DNB har tradisjonen tro lagt frem .Resultatet før skatt kom inn på 6.819 millioner kroner. Det var opp fra 5.770 millioner kroner i 2. kvartal i fjor, men også godt over TDN Finans-konsensus på 6.013 millioner kroner.Netto renteinntekter beløp seg til 9.031 millioner kroner. Det var opp fra 8.544 millioner kroner i 2. kvartal i fjor, og over analytikernes forventninger på 8.714 millioner kroner.Aksjen stiger 3,6 prosent til 147,20 kroner i tidlig handel på Oslo Børs onsdag. På det høyeste har aksjen vært oppe i 149,50 kroner, noe som er intradag all-time high. På denne kursen er banken priset til 243,4 milliarder kroner.- Dette må DNB forklareCarnegie-analytiker Johan Ström karakteriserer overfor TDN Finans tallene som «noe positive i sum».- Netto renteinntekter er fire prosent over konsensusforventningene, primært drevet av høyere marginer. Utlånsveksten ser også ok ut. Kostnadene er høyere, så til sammen blir nettoen rundt én prosent bedre enn konsensusforventningen, sier han.Ström er ifølge nyhetsbyrået svært overrasket over de lave tapene i kvartalet.- Men banken har ikke endret tapsguidingen for perioden 2016-18. DNB må nå forklare kostnadsveksten, samt gi mer farge på boliglånstallene på dagens kvartalspresentasjon, sier han.