Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner ned 0,33 prosent i dag.«Høyere renter globalt, gav aksjefall i USA torsdag, samt i Asia i natt, dermed er tonen satt for de europeiske børsene i dag. I tillegg er oljeprisen ned fra gårsdagens nivåer. Mao. er det ingen lyspunkter å melde om fredag morgen», skriver Berntsen i morgenrapporten.«Når det er sagt, teknologisektoren, en sektor som ikke er særlig fremtredende på Oslo Børs, er den som har fått hardest medfart det siste halve døgnet. Hvorvidt den negative stemningen snur i løpet av dagen, vil, slik vi ser det, avhenge om jobbtallene fra USA (non-farm payrolls) kommer inn på den svake siden eller ikke, da svake jobbtall mest sannsynlig vil gi lavere renter og høyere aksjekurser», fortsetter analysesjefen.AsiaFlere av de toneangivende aksjemarkedene i Asia faller fredag, og følger børsfallene i USA og Europa. Nikkei-indeksen faller 0,47 prosent til 19.899,81, mens den bredere Topix-indeksen er ned 0,52 prosent.Ifølge Marketwatch kommer børsnedgangen blant annet av at investorene er mer forsiktige og mindre villige til å ta risiko, ettersom sentralbankene har signalisert at de vil stramme inn.  Shanghai Composite i Kina er ned 0,22 prosent, og Hang Seng i Hong Kong faller 0,36 prosent.Kospi i Sør-Korea og S&P/ASX 200-indeksen i Australia er også i rødt, ned henholdsvis 0,25 prosent og 1,10 prosent. OljeprisenBrent-oljen er fredag morgen ned 1,18 prosent til 47,55 dollar fatet, mens WTI-oljen svekker seg 1,25 prosent til 44,95 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 48,39 dollar fatet ved børsslutt i Oslo torsdag.Tekniske nivåer«Hovedindeksen endte på 701.80 poeng torsdag. Indeksen har nå teknisk støtte på 697 og 693, mens 705 og 710 er motstandsnivåer», heter det fra Christiania Securities.USADe amerikanske børsene endte ned torsdag.Dow Jones falt 0,74 prosent til 21.320,04, Nasdaq én prosent til 6.089,46, mens den bredere S&P 500-indeksen gikk tilbake 0,94 prosent til 2.409,75.«Fryktindeksen» VIX (CBOE) ble handlet nær 12,60, nær sine høyeste nivåer siden 29. juni.Rundt fem aksjer falt for hver aksje som steg på NYSE, der over 877 millioner aksjer ble omsatt.
Les hele USA-kommentaren her. Les hele børskommentaren her.
 • Protector Forsikring ASA, halvårsrapport
 • EMAS Offshore Limited, kvartalsrapport 3. kvartal 2017
 • Samsung
 • Japan, Ledende indeks foreløpig, mai
 • Kina, Valutareserver, juni
 • Norge, Industriproduksjon, mai, kl. 08:00
 • Tyskland, Industriproduksjon, mai, kl. 08:00
 • Frankrike, Handelsbalanse, mai, 
 • Frankrike, Industriproduksjon, mai, kl. 08:45
 • Italia, Detaljhandel, mai, kl. 10:00
 • UK, Industriproduksjon, mai, kl. 10:30
 • UK, Handelsbalanse, mai, kl. 10:30
 • UK, NIESR BNP-estimat, juni, kl. 14:00
 • USA, Arbeidsmarkedsrapport, juni, kl. 14:30
 • SAS, Trafikktall, juni, kl. 11:00
Oslo BørsHovedindeksen endte på 701,80 torsdag, etter en nedgang på marginale 0,01 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 3.353 millioner kroner.Stemningen surnet dermed etter en ganske så positiv start på dagen.Dette skjer i dag:Resultat Utenlandske Makro Annet