Deutsche Bank med storoffensiv - vil forvalte arabiske oljepenger

Den tyske storbanken er på jakt etter nye kunder som trenger hjelp til forvaltning av formuen, og ser stort potensial i Saudi Arabia. 

Publisert 16. juli 2017 kl. 10.22
Oppdatert 16. juli 2017 klokken 10.22
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 174 ord
Saudi Arabia er ifølge Bloomberg i ferd med å bli en nøkkelregion for Deutsche Banks "Wealth Management"-business, såkalt formuesforvaltning.Nå jobber den Frankfurt-baserte banken med å ansette flere kundeansvarlige som skal jobbe inn mot Midtøsten-regionen.Sjef for Wealth Management i Europa, Midtøsten og Afrika (EMEA), Peter Hinder, sier i et intervju med Bloomberg at han planlegger å ansette om lag 20 stykker til private banking, de som skal ta seg av formuene til velstående privatpersoner, i EMEA-regionen.Spesifikt hvilke land de skal jobbe i, vil han imidlertid ikke oppgi. 
- Vi har en klar vekstagenda for EMEA og Midtøsten er vår førsteprioritet, sier Hinder.
- Det vil komme mer kapital inn til regionen nå som Saudi Arabia åpner mer opp, poengterer han. Fra før har Deutsche Bank om lag 12 ansatte som jobber i Saudi Arabia innenfor formuesforvaltning.Ikke aleneDeutsche Bank er ikke alene om å se det store potensialet for formuesforvaltning i Saudi Arabia. Også den sveitsiske banken Credit Suisse har søkt om lisens for å kunne gjøre business i kongedømmet.Credit Suisse har forøvrig valgt å prioritere formuesforvaltning over investeringsbank-virksomhet.