Endelig i pluss: - Hvis du står på noen år, så hjelper det

Foto: Are Haram, Finansavisen

Jens Ulltveit-Moe har fått mye pepper for sine til nå ulønnsomme bioetanolinvesteringer i Brasil, men nå tjente han endelig penger på produksjonen.

Til og med 2015 hadde UBE Gruppen, der datterselskapet Umoe Bioenergy står for den operasjonelle driften, et samlet underskudd på 3,4 milliarder kroner siden oppstarten for ti år siden, ifølge DN. Investoren har hele tiden insistert på at resultatene vil komme.– Hvis du står på noen år så hjelper det. Alt er ikke helt ferdig, men vi har kontroll på det nå, sier Ulltveit-Moe til DN.Fra minus til plussRegnskapet for fjoråret viser en omsetningsvekst på 11,3 prosent fra 2015, som gir samlede inntekter på 782 millioner kroner. Kostnadene er kuttet med 165 millioner kroner i 2016 sammenlignet med året før, og driftsresultat endte på 114 millioner kroner. Selskapet fikk et positivt resultat før skatt for første gang noensinne på 61,5 millioner kroner.– Vi ligger foran budsjett, ikke dramatisk, men det er forbedring der fortsatt. Produksjonen vil forhåpentlig øke i de kommende årene, sier Ulltveit-Moe til DN.Ny ledelse I 2013 ble ledelsen i selskapet byttet ut. Ulltveit-Moe forteller til DN at nåværende administrerende direktør Knut Arne Karlsen i Umoe Bioenergy, har fått fart på selskapet.– Nå har vi en god ledelse. Vi høster over to millioner tonn sukkerrør i året, har omkring 400 kjøretøyer og 1500 ansatte. Det krever logistikk det – og det håndterer den nye ledelsen, sier Ulltveit-Moe til DN.