Fire meglerhus om børsraketten Aker Solutions

Aker Solutions stiger kraftig på børsen. Fire meglerhus kommenterer.

Publisert 12. juli 2017 kl. 11.05
Oppdatert 12. juli 2017 klokken 11.06
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 111 ord
Aker Solutions-aksjen stiger hele 13,3 prosent til 41,18 kroner i kjølvannet av resulttfremleggelsen.Ifølge TDN Finans mener Morgan Stanley, SEB og Pareto Securities Aker Solutions' rapport var bra og at oppgangen i aksjen er berettiget.Morgan Stanley og SEB slår fast at underliggende EBITDA og ordreinngangen var sterkere enn ventet. Dessuten mener Aker Solutions om tegn til bedring i markedet, spesielt i Norge og på brownfield-prosjekter hvor oljeselskapene fokuserer på å optimalisere produksjonen fra eksisterende felt.Goldman Sachs er mer skeptisk. Analytikerne hos meglergiganten medgir ifølge nyhetsbyrået at EBITDA og ordreinngangen var forholdsvis positiv, men peker samtidig på at selskapets nettogjeld økte betydelig i kvartalet, fra 968 millioner for tre måneder siden til 1.686 millioner kroner.