Flat børsdag i New York

Tirsdag ble en ny flat børsdag i New York, mens Nasdaq fortsatte svakt opp for 3. dag på rad. En børsrakett steg 51 prosent!

In this March 22, 2017 photo, the Charging Bull and Fearless Girl statues are sit on Lower Broadway in New York. Since 1989 the bronze bull has stood in New York City's financial district as an image of the might and hard-charging spirit of Wall Street. But the installation of the bold girl defiantly standing in the bull's path has transformed the meaning of one of New York's best-known public artworks. Pressure is mounting on the city to let the Fearless Girl stay. (AP Photo/Mark Lennihan) Mark Lennihan
Børs
De svinget på børsene i New York tirsdag, men det endte til slutt nesten flatt, i kjølvannet av at Trump jr. offentliggjorde eposter som viste at han hadde kontakt med Russland i forkant av presidentvalgkampen i USA.Senatet utsetter sommerferien til 3. uke i august, for å få tid til å behandle flere større lover før ferien, deriblant helsereformen og kanskje også skattereformen.Av makronyheter kan nevnes at engroslagrene i USA steg 0,4 prosent fra april til mai. Det var ventet en oppgang på 0,3 prosent, ifølge Bloomberg-estimater. Resultatsesongen dras i gang denne uken og både J.P. Morgan, Citigroup og Wells Fargo legger frem kvartalstallene fredag. Det to førstnevnte falt henholdsvis 0,9 og 1,2 prosent.Dow Jones falt 0,62 poeng tilsvarende 0,0 prosent til 21.409,14 og S&P 500 falt 0,08 prosent til 2.425,53. For hver aksje som falt var det en aksje som steg.Bare tre av de ti mest omsatte aksjene endte med oppgang; Alibaba, GE og ExxonMobil. Sistenevnte steg 0,55 prosent på høyere oljepris som følge av prognoser om lavere lagertall.Lettoljen steg 73 cent til 45,13 dollar og Brent steg 69 cent til 47,57 dollar.Nasdaq steg 0,27 prosent til 6.193,30 og for hver aksje som falt var det en som steg. Bare to av de ti mest omsatte aksjene endte svakt ned, og Amazon var en av dem. Aksjen falt 0,23 prosent.Tesla ble dagens vinner blant de meste omsatte, med en oppgang på 3,5 prosent til 327,22 dollar. Snap fortsatte ned 9 prosent etter at aksjen mandag falt under IPO-kursen på 17 dollar for første gang siden børsnoteringen 6. mars.To aksjer tok imidlertid helt av. Amicus Therapeutics Inc. steg 26 prosent etter at de fikk lov å sende inn søknad om godkjennelse for et nytt medikament for behandling av sykdommen Fabry.Halcon Resources Corp. steg 51,4 prosent etter at det gikk med på å selge sin eierandel i Williston reservoiaret til Bruin E&P Partners for 1,4 milliarder dollar i cash.Gullprisen steg 2,6 dollar til 1.215,8 dollar.