Fondskjempe selger i Norske Skog

Kvitter seg med nesten 10 prosent av aksjeposten sin.

Fond forvaltet av GSO Capital Partners som er kontrollert av fondskjempen Blackstone Group, solgte mandag 4.851.780 aksjer i Norske Skog til en nettokurs på 0,53 kroner pr aksje, går det frem av en melding tirsdag.Etter transaksjonen sitter GSO med 48.075.482 aksjer i selskapet, tilsvarende en eierandel på 17,2 prosent. Mandagens salg betyr at GSO reduserte eierandelen sin med nesten 10 prosent i industriselskapet. BørstaperNorske Skog raste med 21,1 prosent på Oslo Børs mandag.Fallet kom etter en oppdatering sendt ut fredag kveld der det blant annet kom frem at Norske Skog har mottatt et forslag fra en "ad hoc"-komité som representerer majoriteten av eierne i selskapets senior sikrede obligasjoner på 290 millioner euro (SSNs) som har forfall i 2019, og i selskapets Norwegian Securitization Facility (NSF) på 100 millioner euro.Norske Skog skulle opprinnelig lagt frem rapporten for 2. kvartal på torsdag i forrige uke, men i en melding sendt ut onsdag kveld fremgikk det at denne blir utsatt til 23. august. I forbindelse med fredagens melding, lettet selskapet likevel litt på sløret.Foreløpige tall viser at inntektene økte til 2.848 millioner kroner i 2. kvartal 2017, opp fra 2.693 millioner kroner i det forrige kvartalet. Konsernets egenkapital gikk fra 39 millioner kroner i 1. kvartal til minus 567 millioner kroner i 2. kvartal.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også