Framgang for sveitsisk klokkekjempe

Børs

Den sveitsiske klokkegiganten Swatch, som blant annet eier klokkemerkene Omega og Tissot, melder om økt salg, først og fremst til velstående kinesere. Klokkeprodusenten, som er en av verdens største, omsatte i første halvår for drøyt 31 milliarder kroner, en økning på 1,2 prosent fra første halvår i 2016.Selskapet melder om økt salg i land som Kina, Storbritannia, Italia, Spania og USA, og overskuddet etter skatt var i første halvår på nærmere 2,4 milliarder kroner. Dette var en økning på 6,8 prosent fra første halvår i fjor.Sveitsisk klokkeindustri har opplevd sviktende salg de siste 18 månedene, noe bransjen mener kan tilskrives terrorangrep og nedgang i antallet besøkende til Europa. Nå kan nedgangen være snudd til oppgang.Ifølge bransjeorganisasjonen eksporterte sveitsiske klokkeprodusenter i første halvår for drøyt 80 milliarder kroner, og dette var 0,1 prosent mer enn i samme periode i fjor.

swatch
Nyheter
Børs