Gode nyheter for PGS som blir sablet av DNB

Meglerhusene er blandet i synet på seismikkselskapet.

Petroleum Geo-Services (PGS) la frem tall torsdag som viste en betydelig inntektsvekst og lavere underskudd i 2. kvartal.Seismikkselskapet høstet skryt for rapporten, men det var imidlertid flere analytikere som uttrykket bekymring over selskapets ordreinngang for fjerde kvartal. Selskapet har booket 40 prosent av flåten i fjerde kvartal, noe Handelsbanken mente var lite imponerende sammenlignet med 55 prosent som har vært gjennomgangstonen på nåværende tidspunkt de siste årene. Ifølge en oppdatering gjengitt av TDN Finans fredag går DNB Markets så langt som å nedgradere PGS-anbefalingen til selg fra hold, samt å senke kursmålet til 13 kroner - om lag 24 prosent lavere enn det nåværende nivået. Goldman Sachs skal ifølge Bloomberg ha nedjustert kursmålet sitt til 23,2 kroner, fra tidligere 24,3 kroner. Ny undersøkelseDen gode nyheten fredag kommer fra TDN Finans som siterer bransjeavisen Upstream.Ifølge ikke-navngitte kilder skal selskapet starte en ny 3D-multiklientundersøkelse i Potiguar-bassenget utenfor Brasil i august.Innhentingen skal foregå over minst 130 dager, ifølge kilden med tett kjennskap til saken.Det 2016-bygde seismikkskipet «Ramform Tethys» som kostet selskapet 285 millioner dollar å bygge, vil bli benyttet til arbeidet, melder bransjeavisen.Skipene «Thor Modi» og «Deep Sea» skal bidra med støtte, blir det opplyst. Upstream skriver at Brasils oljemyndighet, ANP, planlegger å tilby blokker i Patiguar-bassenget i den 15. konsesjonsrunden offshore, som planlegges til mai 2018.