Goldman Sachs vurderer fremtiden til råvarevirksomheten

Svake resultater gjør at råvaregiganten vurderer å ta grep.

Den største råvaretraderen på Wall Street Goldman Sachs har igangsatt en gjennomgang av investeringsbankens råvarevirksomhet, sier ikke-navngitte kilder til Bloomberg.Vurderingen kommer i kjølvannet av at avdelingen fikk sitt svakeste første halvår på ti år, ifølge Bloomberg.Dermed kan Goldman Sachs være i ferd med å etterfølge sine største konkurrenter som alle har kuttet ned på råvaretradingen som følge av dårligere resultater.Det gjelder blant annet Morgan Stanley, JPMorgan Chase & Co, og Deutsche Bank.Avdelingen skal ha vært et tema på et styremøte i London i forrige måned, men ifølge Bloombergs kilder har det ikke blitt fattet beslutning om noen store grep ennå.- Råvarer har vært og er fortsatt en viktig business for våre klienter og vi vil fortsette å investere i det for å sikre at vi best mulig møter deres behov, sier talsmann for banken, Michael DuVally i en kommentar til Bloomberg.


Les også