Hydro får tommel opp og ned fra analytikere

Credit Suisse oppgraderer sin anbefaling på Norsk Hydro-aksjen til «outperform. Nordea Markets nedgraderer til «hold».

Credit Suisse oppgraderer sin anbefaling på Norsk Hydro-aksjen til «outperform», fra tidligere nøytral», melder Bloomberg og TDN Finans.Kursmålet oppjusteres samtidig til 70 kroner, fra tidligere 48 kroner.Nordea Markets derimot velger i en ny oppdatering å nedgradere Hydro til «hold» fra «kjøp.«Etter oppkjøpet av Sapa, ser vi lite rom for høyere utbyttebetalinger. Dette i kombinasjon med at inntjeningen var under vår forventning, gjør at vi har mindre tro på positive inntjeningsoverraskelser i fremtiden», skriver meglerhuset.Norsk Hydro fikk et (underliggende) resultat etter skatt på 2.214 millioner kroner i 2. kvartal 2017, mot 1.126 millioner kroner i samme periode året før. Resultat per aksje ble 0,73 kroner, mot 0,95 kroner ved samme korsvei i fjor. Flere nedgraderingerDanske Bank Markets og Carnegie nedgraderer sin anbefaling på Norsk Hydro til hold, ifølge Bloomberg. Kursmålet på aksjen nedjusteres av Carnegie til 54 kroner fra 56 kroner, mens Danske Bank oppjusterer kursmålet til 53 kroner fra 47,90 kroner.DNB Markets oppjusterer sitt kursmål til 52 fra 50 kroner, og opprettholder hold-anbefaling, ifølge nyhetsbyrået.


Les også