Hydro-smell på Oslo Børs

Oslo Børs åpnet ned tirsdag morgen, men hentet seg noe inn igjen etter en rød formiddag, mens Norsk Hydro tynget børsen.Hovedindeksen endte til slutt på 724,49, opp 0,20 prosent. Det ble omsatt aksjer for 3,2 milliarder kroner. OljeprisenOljeprisene steg tirsdag for andre dag på rad. Dette kommer ifølge Bloomberg etter at Saudi-Arabia mandag lovet betydelig kutt i oljeeksporten i neste måned , for å bidra til å begrense det globale tilbudsoverskuddet.Brent-oljen er ved børsslutt opp 1,79 prosent til 49,47 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 1,81 prosent til 47,18 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjø-olje omsatt for 48,56 dollar fatet da Oslo Børs stengte dørene mandag.- Markedet vil rette oppmerksomheten mot to ting - om Opec følger opp sin retorikk, og hva som skjer med oljeproduksjonen i USA. Prisene vil trolig holde seg i området 45-50 dollar pr fat, og konsolidere, sier David Lennox, ressursanalytiker i Fat Prophets i Sydney, til nyhetstjenesten.Statoil endte opp 1 prosent til 141,40 kroner.Hydro Norsk Hydro meldte om et (underliggende) resultat etter skatt på 2.214 millioner kroner i 2. kvartal 2017, mot 1.126 millioner kroner i samme periode året før. Resultat per aksje ble 0,73 kroner, mot 0,95 kroner ved samme korsvei i fjor. Driftsresultatet (EBIT) ble 2.946 millioner kroner, mot 1.978 millioner kroner året før. Estimatet fra Inquiry Financial var 3.002 millioner kroner.Driftsinntektene beløp seg til 24.591 millioner kroner, sammenlignet med 20.391 millioner kroner i 2. kvartal 2016.Pareto venter at konsensus vil nedjusteres på bakgrunn av rapporten, mens Citi på sin side venter at nettoresultatanslaget vil oppjusteres for 2017. Handelsbanken derimot venter ingen store endringer i konsensus.«Tatt i betraktning at aksjen har steget en del i det siste og estimatene formentlig skal noe ned, forventer vi at aksjen vil bli sendt litt ned i dag» skriver Nordea Markets i en oppdatering, ifølge TDN Finans.Hydro-aksjen endte til slutt med et fall på 2,94 prosent til 51,10 kroner.NorwegianTo Norwegian-flyginger fra Gardermoen ble kansellert mandag , mens tre ankomster er kansellert, inkludert et fly fra Oakland utenfor San Francisco.Flyet fra Oakland skulle satt kursen mot Oslo klokken 19 lokal tid lørdag. Etter to timer i luften snudde flyet og måtte nødlande på samme flyplass på grunn av en oljelekkasje. Flyselskapet opplyser at de har hatt problemer med å skaffe hotellrom til alle passasjerene som er strandet i USA. Aksjen til Norwegian falt 2,93 prosent, til 175,70 kroner.RenoNordenRenoNorden har mottatt betinget interesse for bud på hele eller deler av selskapet, og Carnegie er hyret inn som rådgiver for å legge til rette for en bredere prosess.Prosessen ventes å bli konkludert innen utgangen av fjerde kvartal 2017.Aksjen til det kriserammede selskapet falt på nyheten, og ved børsslutt har aksjen falt 2,44 prosent til 6 kroner.


Les også