Jeff Bezos er verdens rikeste

Amazon-rally får konsekvenser.

Rekordrushet fortsetter på Wall Street torsdag, og med på moroa er Amazon.Aksjen stiger 2,5 prosent til 1.079 dollar så langt i dagens handel.Bezos forbi GatesEn konsekvens av dette er at toppsjef og gründer Jeff Bezos nå har passert Bill Gates, og kan kalle seg verdens rikeste mann med nettoverdier på over 90 milliarder dollar, melder Forbes og Bloomberg.Dette tilsvarer minst 716 milliarder norske kroner, målt i dagens kurser.Ved stengetid i går var Bezos god for litt over 89 milliarder og Gates litt over 90 milliarder dollar. Men bare i løpet av dagens handel har sistnevnte rundt 80 millioner Amazon-aksjer steget over to milliarder dollar i verdi.Microsoft stiger 0,2 prosent til 74,21 dollar så langt.Første på syv årForutsetningen for disse regnestykkene er naturligvis at verdsettelsen av de to herrenes eiendeler utenfor børsen ikke har endret seg. Videre kan Amazon selvfølgelig falle tilbake, mens Microsoft kan stige kraftig. Men selv om Bezos ikke er verdens rikeste når handelen stenger torsdag, vil han ifølge CNBC trolig ta over tronen fra Gates på mer permanent basis i løpet av de neste dagene og ukene.Bezos er den første som detroniserer Gates på syv år, og er ifølge Forbes bare den sjette til å smykke seg med tittelen verdens rikeste i løpet av de 30 siste årene. Warren Buffett og meksikaneren Carlos Slim er to av de øvrige.


Les også