Kitron tjener mer penger

Kitron økte resultatet med ti millioner kroner i 2. kvartal 2017 mot samme periode i fjor.

Foto: Kitron

Kitron melder torsdag om et resultat etter skatt på 31,4 millioner kroner, mot 21,4 millioner kroner i samme periode året før. Resultat per aksje ble 0,18 kroner, mot 0,12 kroner ved samme korsvei i fjor. Resultatet før skatt ble 40,4 millioner kroner, sammenlignet med 29,1 millioner kroner i fjor.Driftsresultatet (EBIT) ble 45,4 millioner kroner, mot 33,1 millioner kroner året før. Driftsinntektene beløp seg til 649 millioner kroner, en oppgang på 15 prosent fra fjoråret da selskapets inntekter endte på 563 millioner kroner. Vunnet viktige kontrakterKitron skriver i kvartalsrapporten at de gode tallene skyldes blant annet at selskapet inngikk viktige kontrakter med sentrale langsiktige kunder i løpet av kvartalet. I mai tildelte Kongsberg Defence Systems Kitron en ordre på 34 millioner for militært kommunikasjonsutstyr. I juni inngikk Kitron en kontrakt på 600 millioner kroner over en femårsperiode med Husqvarna Group. - EBIT-marginen er i tråd med det langsiktige målet vi presenterte på Kitrons kapitalmarkedsdag i februar 2016, og dette er første kvartal hvor vi har nådd denne ambisjonen. Selv om marginen vil variere fra kvartal til kvartal, er dette en viktig milepæl i forbedringsprosessen som har pågått de siste par årene, uttaler Peter Nilsson, konsernsjef i Kitron, ifølge rapporten.Her er rapporten og presentasjonen.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker