I dag - onsdag - får vi nytt om norske bruktboligpriser.«Etter et fall på 0,7 prosent i mai tror vi prisene på landsbasis har avtatt videre med 0,1 prosent i juni (sesongjustert). Det vil i så fall redusere årsveksten fra 8,3 prosent i mai til 7,1 prosent», skriver Kjersti Haugland, sjeføkonom i DNB Markets i morgenrapporten.Hun mener det ikke er grunn til å tro at avkjølingen i boligmarkedet får Norges Bank til å kvesse rentevåpenet.«Forbrukerne er fortsatt optimistiske, og da er sjansen for negative ringvirkninger til økonomien som helhet liten. Mindre fart i boligprisene vil dessuten dempe gjeldsveksten, og dermed også sentralbankens bekymringer for oppbygging av finansielle ubalanser», fortsetter sjeføkonomen.NøkkeltallVidere peker Haugland på at dagens viktigste internasjonale nøkkeltall kommer fra eurosonen.«Detaljomsetningen er ventet å ha økt med 0,2 prosent i mai. Om det slår til vil det bekrefte at forbrukstrenden har tatt seg opp etter et svakt første kvartal», skriver hun i rapporten.Den endelige versjonen av juni-PMI fra tjenestesektoren er ventet ifølge sjeføkonomen å være identisk med førsteestimatet, på 54,7, fire tideler over nivået i mai.