JPMorgan Chase & Co kunne idag presentere oppløftende tall for andre kvartal.Fasiten viste et resultat pr aksje på 1,82 dollar i andre kvartal 2017, opp fra 1,56 dollar pr aksje i samme periode i 2016.Ifølge Bloomberg var det ventet et resultat på 1,58 dollar pr aksje.Driftsinntektene beløp seg til 25,5 milliarder dollar, sammenlignet med 24,4 milliarder dollar i samme periode i fjor.Inntektene var ventet til 25,4 milliarder dollar.Resultatøkningen på 13 prosent fikk drahjelp av høyere utlån og stigende renter som motvirket dårligere resultater fra trading-aktiviteten.Inntektene fra trading falt med 14 prosent til 4,8 milliarder dollar.Verst gikk det utover tradingen innen obligasjoner der inntektene falt med hele 19 prosent.Bankens egenkaitalavkastning (ROE) var på 12 prosent i kvartalet, opp fra 10 prosent året før.