Knut (56) tjente over 200 mill. på ull og aksjer

Publisert 16. juli 2017 kl. 08.52
Oppdatert 16. juli 2017 klokken 08.53
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 260 ord
(
FinansavisenParallelt med industrivirksomheten, er sundmøringen engasjert i alt fra hotelldrift og ullklær til helikoptertransport og opplevelsesaktiviteter.Selskapet startet byggingen av et nytt produksjons- og lageranlegg i Litauen i 2013 for å kunne konkurrere bedre på kostnadssiden.I årsberetningen til ullprodusenten skriver styret at markedet bærer preg av økt konkurranse.
):  Industribygger Knut Flakk (56) mangedoblet resultatet i sitt Flakk Gruppen etter sterke tall på flere fronter, skriver Finansavisen. – Vi fikk meget god respons på produktkolleksjonen til Devold i 2016 som følge av økt satsning på produktutvikling og markedsføring, sier Knut Flakk (56), daglig leder og eier av Flakk Gruppen til Finansavisen. Nedsalget av deler av aksjene i gasstankproduksenten Hexagon Composites sørget for ekstraordinære gevinster på over 195 millioner kroner og et rekordår for Flakk-konsernet i fjor. De resterende gasstankaksjene skal imidlertid forbli i gruppen lenge, understreker investoren.For tekstilvirksomheten, som først og fremst består av undertøyprodusenten Devold of Norway og er det klart største segmentet i gruppen, økte salget med nær 30 prosent i fjor. Veksten sørget for at Flakk i fjor solgte ullklær til over en kvart milliard kroner.Trappet opp produksjonenSelskapet var i flere år et problembarn for investoren, men både salget og resultatene har bedret seg i fjor.– Ferdigstillelsen av et stort, nytt produksjonsanlegg i 2015 har også gitt betydelig større produksjonskapasitet og legger et godt grunnlag for videre vekst, sier Flakk til Finansavisen. Devold hadde alene en omsetning på 220 millioner kroner i fjor. På toppen kommer fabrikkutsalg og outletvirksomhet gjennom Devoldfabrikken.«Selskapet har en sterk merkevare og er markedsmessig godt posisjonert. Omsetningen i 2017 forventes å ligge på nivå med 2016», går det frem.