Kraftig forbedring for Statoil

Statoil leverer hurra-tall for 2. kvartal som overgår analytiker-forventningene med soleklar margin. 

Børs

Statoil melder om et resultat etter skatt på 1.436 millioner dollar i 2. kvartal 2017, mot minus 302 millioner dollar i samme periode året før.Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 1.097 millioner dollar.Resultat før skatt beløp seg til 3.244 millioner dollar, opp fra 211 millioner dollar i 2. kvartal 2016.Det justerte driftsresultatet ble 3.023 millioner dollar, mot 913 millioner dollar året før. Her hadde analytikerne ventet et resultat på 2.969 millioner dollar.Driftsinntektene beløp seg til 14.664 millioner dollar, sammenlignet med 11.291 millioner dollar i 2. kvartal 2016. Analytikernes forventninger lå her på 12.966 millioner dollar.Lavere gjeldsgradStatoil har i løpet av kvartalet redusert gjeldsgraden fra 30 prosent til 27,5 prosent.- Våre solide finansielle resultater og sterke kontantstrøm er et resultat av god drift med høy produksjonsregularitet og fortsatte kostnadsforbedringer. Med oljepriser på rundt 50 dollar per fat leverer vi 4 milliarder dollar i fri kontantstrøm, og vi har redusert gjeldsgraden med 8,1 prosentpoeng siden begynnelsen av året. Vi forventer å levere en produksjonsvekst på om lag 5 % i år, samtidig som vi realisere ytterligere én milliard dollar i effektiviseringer, sier konsernsjef i Statoil ASA, Eldar Sætre i en melding. Kontantstrømmen fra de operasjonelle aktivitetene var på 9.931 milliarder dollar i 2. kvartal, sammenlignet med 3.349 milliarder dollar i tilsvarende periode i 2016.Økningen skyldes i hovedsak økte priser på væsker og gass, opplyser selskapet. Reduserte letekostnaderVidere kan Sætre melde at de reduserer kostnadene relatert til oljeleting.- Hittil i år har vi boret 14 letebrønner og gjort ni funn. Flere av disse kan raskt settes i lønnsom produksjon. Leteprogrammet vårt i Barentshavet ble innledet med Kayak-funnet, og gir oss mulighet til å teste flere nye prospekter. Vi forventer å bore rundt 30 letebrønner i 2017. Med streng prioritering og effektive boreoperasjoner reduserer vi prognosene for letekostnader til rundt 1,3 milliarder dollar for året, sier han. Tidligere anslag var 1,5 milliarder dollar. Den organiske produksjonen til selskapet ventes å være fem prosent høyere enn nivået i 2016.  Utbyttet opprettholdes på 0,2201 dollar pr aksje, og ordningen med utbytteaskjer der aksjonærene kan velge mellom utbytte i kontanter eller nye aksjer til 5 prosent rabatt, fortsetter.Les rapporten her.  

statoil
Nyheter
Børs