<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kronehopp gir milliardeffekt for Norwegian

Den norske kronen har styrket seg markant mot dollaren den siste tiden. Det bør lokke frem smilene hos Norwegian-ledelsen. 

    Publisert 26. juli 2017 kl. 15.56
    Oppdatert 26. juli 2017 klokken 16.13
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 239 ord

    Flyselskapet Norwegian har blitt rammet av masse dårlige nyheter den siste tiden.Nyhetsbildet preges av alt fra usikkerhet rundt selskapets finansiering og finansdirektørens avgang til forsinkelser og strandede passasjerer.Aksjekursen har falt som en stein, og er ned rundt 40 prosent hittil i år. Noe som imidlertid har gått i Norwegians favør de siste månedene er kronekursen. 10. mai kostet én dollar 8,6781 norske kroner. I dag, 26. juli - 2,5 måneder senere - må man ut med 7,99 kroner for én dollar.Det tilsvarer at kronen har styrket seg med omlag åtte prosent mot amerikanske dollar i perioden til det sterkeste nivået på to år. Norwegian har betydelige kostnader i dollar, og små endringer i dollarkursen får derfor stor effekt på resultatet.  Av kvartalsrapporten fremgår det at dersom kronen faller med én prosent mot dollaren, gir det en negativ resultateffekt på 149 millioner kroner. De siste måneders kronestyrking på åtte prosent betyr derfor isolert sett en positiv resultateffekt på 1,2 milliarder kroner for det Bjørn Kjos-ledete flyselskapet. Skal man tro valutastrateg i DNB Markets, Magne Østnor, vil imidlertid gleden over svak dollar være relativt kortvarig.- Vi har prognoser om sterkere dollar, sier han til Finansavisen.DNB Markets tror én dollar vil koste nær 8,40 kroner i høst. Nordea Markets tror på sin side at kronen skal fortsette å styrke seg mot dollaren.Ved nyttår venter banken at én dollar vil koste 7,86 kroner, og neste sommer er spådommen at man må ut med 7,39 kroner for én dollar.