Kruttsterke Microsoft-tall

Trampeklapp på Wall Street (utvidet).

Microsoft la etter stengetid på Wall Street frem et resultat etter skatt på 6,5 milliarder dollar, eller 83 cent per aksje, i sitt regnskapsmessige 4. kvartal.I samme periode i fjor lå 3,1 milliarder dollar, eller 39 cent per aksje, igjen på bunnlinjenInntektene landet på 23,3 milliarder dollar, og steg dermed fra 20,6 milliarder dollar i 4. kvartal i fjor.All-time highJustert for utsatte Windows-inntekter og andre effekter endte resultatet i 4. kvartal 2017 på 98 cent per aksje av inntekter på 24,7 milliarder dollar.FactSet-konsensus pekte ifølge CNBC mot 71 cent per aksje i justert resultat av inntekter på 24,3 milliarder dollar.Microsoft steg til intradag all-time high på 74,30 dollar i ordinær handel på Wall Street torsdag, før aksjen endte opp 0,5 prosent til sluttrekord 74,22 dollar.Markedet reagerer på kvartalsrapporten med å sende aksjen opp 3,1 prosent til 76,50 dollar i etterhandelen.Mer om tallene her.


Les også