Meglerfavoritt helt til topps

Meglerhusene trykker riggaksje til sitt bryst og roper kjøp.

Det ble ingen store bevegelser for hovedindeksen på Oslo Børs mandag.Fasiten ved børsslutt var en nedgang på 0,03 prosent, til 723,05. Utviklingen kommer blant annet som følge av en flat børsåpning i USA, samt en stigende oljepris. Det ble totalt omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 2.698 millioner kroner. OljeprisenOljeprisen fortsetter å styrke seg mandag. I skrivende stund er Brent-oljen opp 1,29 prosent til 48,69 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 1,35 prosent til 46,40 dollar fatet.Oljeprisen styrker seg blant annet etter de seneste kommentarene fra Saudi-Arabias oljeminister Khalid Al-Falih, som sier han ser et «dypt» produksjonskutt for Saudi-Arabia i august, og at landet vil lede an som et godt eksempel.Komiteen av land som overvåker OPECs kuttavtale fra november, melder også at de skal være enige om et tak på oljeproduksjonen i Nigeria. - Nigeria og Libya har vært hovedkilder til økt oljeproduksjon de seneste månedene. De har vært i stand til å gjenreise produksjonen raskere enn mange hadde trodd. Markedet har vært ganske volatilt i senere tid, men nedsiden i prisene er trolig ganske begrenset fra dagens nivåer, sier Ric Spooner, analytiker i CMC Markets i Sydney, til Bloomberg News.Statoil endte opp 0,57 prosent til 140,00 kroner. Ellers i olje er Aker BP og DNO opp henholdsvis 0,28 prosent og 3,44 prosent. Songa OffshoreSonga Offshore har vunnet en voldgiftsrettsak mot verftet DSME relatert til de to første Cat-D-riggene, «Songa Equinox» og «Songa Endurance».Selskapet antar at kjennelsen også gjelder krav relatert til de to andre Cat-D-riggene «Songa Encourage» og «Songa Enabler».Hvis ikke DSME søker tillatelse til å anke kjennelsen, vil Songa Offshore kunne gå videre med sitt motkrav på 65,8 millioner dollar relatert til de to første riggene. Songa Offshore vil også vurdere å komme med et motkrav relatert til de to siste Cat-D-riggene.Nordea Markets har oppgradert Songa Offshore-aksjen til kjøpsanbefaling fra tidligere salgsanbefaling. Kursmålet høynes til 40 fra 25 kroner. Meglerhuset begrunner dette med at riggselskapet har kommet seg forbi en betydelig hindring og fremstår som en attraktiv oppkjøpskandidat. ABG Sundal Collier gjentar på ny sin kjøpsanbefaling på Songa Offshore-aksjen med kursmål 45 kroner.Denne uken velger også analytiker Lars-Daniel Westby i SpareBank 1 Markets å kvitte seg med Subsea 7 mens Songa Offshore innpass i ukeporteføljen. Aksjen ble dagens børsvinner med en oppgang på 12,58 prosent til 34,90 kroner.I åpningsminuttene var aksjen opp over 15 prosent.Philly ShipyardPhilly Shipyard har inngått intensjonsavtale med en ledende Jones Act-aktør, kommer det frem i en børsmelding.Avtalen gjelder bygging av opptil fire nye containerskip med en størrelse på 3.700 teu med planlagt leveranse i 2020 og 2021.Aksjen klatrer 7,97 prosent til 74,50 kroner. På vinnerlisten finner vi også Oceanteam, som endte opp 9,12 prosent til 3,59 prosent. African Petroleum Corporation og Wilson yppet seg også mandag med en oppgang på henholdsvis 8,79 prosent og 8,54 prosent, til 3,59 kroner og 9,02 kroner. Meglerhus anbefalerFearnley Securities oppgraderer anbefalingen på Marine Harvest til kjøp fra akkumuler, melder TDN Finans.Meglerhuset oppjusterer kursmålet på aksjen til 166 kroner fra 165 kroner, ifølge Bloomberg Data mandag.Aksjen steg 1,19 prosent til 145,10 kroner. Norwegian i rødtRyanair la frem kvartalstall mandag morgen , og opplyste samtidig at gjennomsnittlige billettpriser trolig vil falle fem prosent i den travle sommersesongen (juli-september). I oktober-mars venter selskapet et prisfall på åtte prosent fra samme periode i fjor.Norwegian faller i kjølvannet av uttalelsene, trolig hjulpet av nye bekreftelser fra Ryanair om at en feeder-avtale med Norwegian er underveis og trolig vil være på vingene så snart IT-avdelingen har fullført arbeidet med Air Europa feeder-avtalen fra Madrid.Norwegian-aksjen falt 0,98 prosent, til 181,00 kroner.Trekker seg fra kriseselskapSøppelselskapet RenoNorden opplyser i en melding mandag at styremedlem Ingvild Huseby trekker seg fra styret. Huseby fratrer sin posisjon med umiddelbar virkning, uten at det opplyses om hva som er årsaken til avgangen.RenoNorden meldte tidligere i juli at selskapet har avsluttet diskusjoner med kunder rundt terminering av tapsbringende kontrakter med begrenset resultat.Fra en toppnoteringen på 412 kroner i januar 2017 har aksjen stupt til dagens 6,15 kroner. Aksjen falt mandag til slutt 3,30 prosent.Venter bedring i PGSPetroleum Geo-Services (PGS) ventes å offentliggjøre en ebitda på 80 millioner dollar for andre kvartal 2017, mot 69 millioner samme periode i fjor.Det viser estimater innhentet av Inquiry Financial fra 13 analytikere for TDN Finans.Driftsresultatet ventes i snitt å bli minus 38 millioner dollar, mens driftsinntektene anslås i snitt til 207 millioner dollar i kvartalet.PGS-aksjen steg 0,88 prosent til 17,24 kroner.


Les også