Meglerhus: Slik åpner børsen i dag

Resultatrushet kan få mye å si for enkeltaksjer i dag.

Publisert 13. juli 2017 kl. 08.02
Oppdatert 13. juli 2017 klokken 18.24
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 432 ord
Netfonds Bank tror Oslo Børs åpner relativt flatt i dag.«De månedlige handelstallene fra Kina (tallene for import og eksport) kom nok en gang inn over markedets forventninger. Som vi tidligere har sagt, utviklingen i den kinesiske økonomien er særs viktig for verdensøkonomien, da de største vekstimpulsene fremover, er ventet å komme fra Asia. Børsene i regionen (Asia) reagerte positivt på tallene. Når det er sagt, deler av oppgangen i Asia skyldes det faktum at de globale rentene falt i kjølvannet av Fed sjef, Yellen sin tale til kongressen i går. Resultatfremleggelsene på Oslo Børs fortsetter for øvrig med full styrke i dag, med bl.a. Norwegian Air Shuttle, Storebrand og Nordic Semiconductor», skriver Netfonds.
Børsoppgang i AsiaOljeprisenBørsrekorder i USA Slik gikk det med de norske aksjeneDette skjer i dag:
 • Akastor
 • Norwegian Air Shuttle
 • Nordic Semiconductor
 • Weifa
 • Kværner
 • Storebrand
 • Fred. Olsen Energy
 • ABG Sundal Collier
 • Kitron
 • Norske Skog
 • Ocean Yield
 • Sparebanken Øst
Utenlandske
 • Delta Airlines
Makro
 • Kina, Handelsbalanse, juni
 • Tyskland, KPI foreløpig, juni, kl. 08:00
 • Frankrike, KPI foreløpig, juni, kl. 08:45
 • Spania, KPI foreløpig, juni, kl. 09:00
 • Sverige, KPI, juni, kl. 09:30
 • USA, PPI juni, kl. 14:30
 • USA, Førstegangssøkende ledighetstrygd, kl. 14:30
Annet
 • DOE, ukentlige gasslagertall, kl. 16:30
 • IEA, månedsrapport
I kjølvannet av oppgangen på amerikanske børser onsdag, fortsetter oppgangen i Asia torsdag.Aller best går det i Sør-Korea der Kospi-indeksen stiger 1,1 prosent etter at sentralbanken besluttet å holde styringsrenten uendret på 1,25 prosent. I Hong Kong stiger Hang Seng-indeksen med 1,0 prosent, mens Shanghai Composite på det kinesiske fastlandet er opp 0,6 prosent etter at det har kommet en drøss med kinesiske nøkkeltall i morgentimene torsdag.I Tokyo er det rimelig flatt.Et fat brent-olje omsettes ved 7-tiden torsdag for 47,61 dollar pr fat, tilsvarende et fall på 0,3 prosent.Til sammenligning ble Brent-kontrakten omsatt for 48,47 dollar fatet ved stengetid på Oslo Børs onsdag.Etter at lagertallene fra IEA onsdag viste et overraskende kraftig fall på 7,6 millioner fat, steg oljeprisen noe, før de raskt falt tilbake.- Markedet elsker å gå høyere for ingen grunn, og deretter selge unna på gode data, sa megler Scott Shelton i ICAP til Wall Street Journal, ifølge TDN Finans.De amerikanske børsene oppnådde nye rekorder onsdag kveld. Dow Jones endte opp 0,6 prosent til 21.532,14, etter å ha vært oppe all time high 21,580.79 tidligere på dagen. Vi må tilbake nesten én måned for å finne forrige rekordnotering.S&P 500 kunne vise til en oppgang på 0,7 prosent til 2.443,25, mens Nasdaq Composite løftet seg 1,1 prosent til 6.261,17. Det var fjerde dag på rad med oppgang for teknologisektoren.Alle de 11 sektorene endte i grønt.Marketwatch.com begrunner oppturen med signaler fra sentralbanksjef Janet Yellen under et vitnemål i kongressen. Hun understreker den den amerikanske sentralbankens gradvise tilnærming når det gjelder normalisering av pengepolitikken og uttrykte optimisme rundt USAs økonomi.Resultater