Nok en nedgradering: - Inntjeningen må bedre seg umiddelbart

ABG Sundal Collier nedgraderer sin anbefaling på Norwegian Air Shuttle.

Publisert 14. juli 2017 kl. 10.44
Oppdatert 14. juli 2017 klokken 10.47
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 124 ord
ABG Sundal Collier nedgraderer Norwegian Air Shuttle til salg fra hold, ifølge TDN Finans. Meglerhuset nedjusterer kursmålet på aksjen til 150 kroner fra 210 kroner.«Inntjeningen og kontantstrømmen må bedre seg umiddelbart», skriver analytiker Petter Nystrøm, som mener det kan reises spørsmål om selskapets evne til å betjene driftsinvesteringer, rentekostnader og avdrag de kommende årene.Han legger til at Norwegian Air hadde vært i brudd med lånebetingelser i andre kvartal hvis selskapet ikke hadde solgt aksjer i Bank Norwegian., som styrtet 15 prosent på børsen torsdag etter å ha kommet med sin .På denne kursen prises lavprisflyselskapet til 6,5 milliarder kroner, ned fra 10,2 milliarder kroner ved nyttår. Kursfallet på 37 prosent har altså skrellet bort 3,7 milliarder kroner av markedsverdien.