Riggselskapet Fred. Olsen Energy stuper på Oslo Børs mandag etter meldingen om at oljeselskapet Anadarko har terminert kontrakten med det 2014-bygde boreskipet Bolette Dolphin.Ved 15:30-tiden omsettes rigg-aksjen for 11,35 kroner etter et fall på rundt 13 prosent.
Flere analytikere har den seneste tiden gitt uttrykk for veldig negativt syn på aksjen. Les også: Fred. Olsen Energy kan være ved et veiskille- Med mindre FOE drar en ny gigantisk kanin opp av hatten før børsen åpner mandag, nedgraderer vi FOE fra «kjøp» med kursmål på 40 kroner til «selg» med kursmål på 5 kroner, skrev han.- Tvert imot kan dette isolert sett være positivt, siden de nå kan markedsføre riggen for nye oppdrag og på den måten potensielt få ekstra inntekter, påpeker han. 
I starten av juni nedjusterte DNB Markets kursmålet sitt på riggaksjen til fem kroner fra tidligere syv kroner, samt gjentok salgsanbefalingen.- Med en halv milliard dollar i gjeld, obligasjonsgjeld som handler på 60 prosent av pålydende og ingen riggkontrakter, skal man være relativt glad i obskur opsjonsprising for å kjøpe aksjen, sa analysesjef i SEB, Harald Øyen i en kommentar til Hegnar.no tidligere mandag. Videre kom Karl Johan Molnes i Norne Securities ut med en kommentar til kontraktstermineringen mandag før børsåpning.Molnes mener aksjen sannsynligvis vil utføre en limbo-dans for å se hvor lavt den må gå før selskapet kan komme til en avtale med obligasjonseierne.Carnegie er fortsatt bullMeglerhuset Carnegie har i lengre tid uttalt at de opprettholder troen på Fred.Olsen Energy. Meglerhuset har en kjøpsanbefaling på aksjen med et kursmål på 30 kroner, og ser ingen grunn til å gjøre noen endringer i det synet etter meldingen om kontraktstermineringen.Analytiker Lauritz Georg Karvel viser til at Fred. Olsen Energy får 96 millioner dollar som tilsvarer ordreboken ut kontraktsperioden.- Termineringen har derfor ingen negativ impact på inntjening og estimater, sier han til Hegnar.no.- Eventuelt kan riggen legges i opplag og redusere opex, fortsetter han.