Norne høvler kursmålet på riggaksje – Carnegie mot strømmen

Det ene meglerhuset etter det andre har sablet kursmålene på Fred. Olsen Energy. Carnegie opprettholder imidlertid troen på riggselskapet. 

Riggselskapet Fred. Olsen Energy stuper på Oslo Børs mandag etter meldingen om at oljeselskapet Anadarko har terminert kontrakten med det 2014-bygde boreskipet Bolette Dolphin.Ved 15:30-tiden omsettes rigg-aksjen for 11,35 kroner etter et fall på rundt 13 prosent.Flere analytikere har den seneste tiden gitt uttrykk for veldig negativt syn på aksjen. I starten av juni nedjusterte DNB Markets kursmålet sitt på riggaksjen til fem kroner fra tidligere syv kroner, samt gjentok salgsanbefalingen.- Med en halv milliard dollar i gjeld, obligasjonsgjeld som handler på 60 prosent av pålydende og ingen riggkontrakter, skal man være relativt glad i obskur opsjonsprising for å kjøpe aksjen, sa analysesjef i SEB, Harald Øyen i en kommentar til Hegnar.no tidligere mandag.Les også: Fred. Olsen Energy kan være ved et veiskilleVidere kom Karl Johan Molnes i Norne Securities ut med en kommentar til kontraktstermineringen mandag før børsåpning.- Med mindre FOE drar en ny gigantisk kanin opp av hatten før børsen åpner mandag, nedgraderer vi FOE fra «kjøp» med kursmål på 40 kroner til «selg» med kursmål på 5 kroner, skrev han.Molnes mener aksjen sannsynligvis vil utføre en limbo-dans for å se hvor lavt den må gå før selskapet kan komme til en avtale med obligasjonseierne.Carnegie er fortsatt bullMeglerhuset Carnegie har i lengre tid uttalt at de opprettholder troen på Fred.Olsen Energy. Meglerhuset har en kjøpsanbefaling på aksjen med et kursmål på 30 kroner, og ser ingen grunn til å gjøre noen endringer i det synet etter meldingen om kontraktstermineringen.Analytiker Lauritz Georg Karvel viser til at Fred. Olsen Energy får 96 millioner dollar som tilsvarer ordreboken ut kontraktsperioden.- Termineringen har derfor ingen negativ impact på inntjening og estimater, sier han til Hegnar.no.- Tvert imot kan dette isolert sett være positivt, siden de nå kan markedsføre riggen for nye oppdrag og på den måten potensielt få ekstra inntekter, påpeker han. - Eventuelt kan riggen legges i opplag og redusere opex, fortsetter han.