Hovedindeksen endte på 701,80 torsdag, etter en nedgang på marginale 0,01 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 3.353 millioner kroner.Stemningen surnet dermed etter en ganske så positiv start på dagen.Wall Street har
åpnet i rødt skral opptakt betaling for oljeeksport fra Tawke i april kuttet kursmålene engasjere seg i konstruktiv dialog trafikktallene for juni finansdirektør Frode Foss går avAnalytikere mener avgangen skaper usikkerhet i aksjen og verdien på flyselskapte stupte da også med 672,3 millioner kroner. HBK Holding, som kontrolleres av Bjørn Kjos, er største aksjonær i selskapet og fikk verdien på sine aksjer redusert med 165,4 millioner kroner.Les også:Norwegian - selg, hold eller kjøp? ABG Sundal Collier har oppgradert til kjøp kvartalstall terminere kontrakten storeier har kjøpt seg opp tatt inn i brasiliansk produkt
etter en til morgendagens viktige arbeidsmarkedsrapport fra USA.Oppmuntrende PMI-tall har dog løftet stemningen noe.Toneangivende Europa-børser så også rødt.Britiske FTSE 100 falt 0,4 prosent, tyske DAX 0,6 prosent og franske CAC 40 0,5 prosent.Skjerpet Trump-retorikkUSAs president Donald Trump har skjerpet retorikken rundt Nord-Korea, og åpner for sanksjoner mot kinesiske selskaper som bidrar til landets økonomi.- De oppfører seg på en veldig, veldig farlig måte, og det må gjøres noe med det, sa Trump ifølge internasjonale nyhetsbyråer på en pressekonferanse i Warszawa sammen med Polens president Andrzej Duda torsdag.Dette er første gang Trump uttaler seg offentlig etter Nord-Koreas prøveoppskytning av en ny rakett tirsdag.- Jeg har noen strenge tiltak i tankene, men det betyr ikke at vi gjennomfører dem, sa presidenten.Fed klar for å trappe nedSamtidig viste referatet fra juni-møtet sluppet onsdag at den amerikanske sentralbanken er klar for å trappe ned sine pengepolitiske stimulanser (QE) i løpet av noen måneder.Flere medlemmer av rentekomitéen (Federal Open Market Committee) advarte mot å la arbeidsledigheten synke for lavt, fordi dette kan fremkalle overoppheting og risiko for finansielle ubalanser.De tok derfor til orde for en serie av nye renteøkninger ifølge referatet, som avslørte en haukete (aggressiv) tone i Fed.Og nettopp nye tall fra arbeidsmarkedet vil kapre investorenes fokus denne uken.Senere torsdag kommer tall på den private sysselsettingen, mens den viktige arbeidsmarkedsrapporten legges frem i morgen, fredag.- Generelt sett er sterke jobbtall positivt for aksjemarkedet, såfremt arbeidsmarkedet ikke blir for stramt (ledighetsraten for lav). Da vil de korte rentene stige og aksjemarkedet etterhvert begynne å falle, skrev analysesjef Roger Berntsen i Netfonds torsdag morgen.Oljeprisen på offensiven igjenOljeprisene er på offensiven torsdag ettermiddag.Brent august-olje stiger 1,5 prosent til 48,51 dollar, som er litt opp fra rundt 48,20 dollar fatet ved stengetid i Oslo onsdag.WTI-oljen stiger 1,7 prosent til 45,88 dollar fatet.Oppsvinget kommer etter at tall fra American Petroleum Institute (API) i går viste et større lagertrekk enn ventet. Råoljelagrene gikk tilbake 5,8 millioner fat i forrige uke, mens konsensus lå på 2,3 millioner fat.Bank of America Merrill Lynch heller imidlertid kaldt vann i blodet på optimistene.- Mot forventet er totale OECD-lagre fortsatt over tre milliarder fat, og innhentingen i Libyas og Nigerias produksjon, samt det raske oppsvinget i skiferolje i USA, bør hindre bratte lagerfall fremover, skriver banken ifølge Reuters i en oppdatering.Oljeaksjer til topps - og bunnsPå Oslo Børs steg Statoil 0,5 prosent til 137,60 kroner.Ellers i olje falt DNO 0,6 prosent til 7,85 kroner på dagen selskapet informerte markedet om . Aker BP endte ned 0,9 prosent til 126,10 kroner.Nordea Markets har , men gjentar ifølge TDN Finans også sine kjøpsanbefalinger på alle tre.Vi merker oss også at Questerre figurerer høyt på taperlisten med sin nedgang på 7,5 prosent til 4,67 kroner. Aksjen korrigerte dermed ned etter at toppsjefens tweet om en ny energiplan i Quebec utløste et rally tidligere denne uken.Lille African Petroleum har fått gjennomgå på Oslo Axess for sin krangel med gambiske myndigheter om leterettighetene for to av landets mest lovende offshore-blokker, A1 og A4.Aksjen hentet seg dog noe inn i torsdagens handel, og ble nummer tre på vinnerlisten med en oppgang på 13,0 prosent til 2,60 kroner på nokså høyt volum.African-sjef Jens Pace opplyste ifølge Reuters i en telefonkonferanse med investorer i går at førsteprioriteten er å  med myndighetene etter at samtaler om å forlenge leterettighetene ble avsluttet.African Petroleums representant i Gambia har avtalt et møte med landets oljedepartement senere i dag.Norwegian fikk julingDagens største overskrifter var det likevel Norwegian som kapret. Aksjen reagerte først ned på , og nedturen ble forsterket på meldingen om at . IR-sjef Tore Østby blir konstituert finansdirektør. Norwegian falt 7,8 prosent til 223,70 kroner på dagens tredje høyeste volum (bak Marine Harvest og Statoil), og hentet seg dermed litt inn fra dagens laveste nivåer på 220 kroner.- Det er tydelig på kursfallet at Foss har vært verdsatt av aksjonærene, sier SEB-analytiker Jo Erlend Korsvold til TDN Finans.- Han har hatt god kontroll på gjeldssituasjonen i selskapet, som er en akilleshæl for Norwegian som har høy gjeldseksponering. Han har vært en nøkkelperson i 15 år, og hatt stålkontroll på finanssituasjonen, fortsetter han. Et lite løft for HydroEllers var utslagene beskjedne blant de mest omsatte - begge veier.Storebrand utmerket seg positivt med en oppgang på 1,9 prosent til 60,05 kroner, og det samme gjorde Schibsted A med sin oppgang på 1,4 prosent til 209,70 kroner.Aker Solutions løftet seg 2,4 prosent til 38,74 kroner etter at .Hydro steg 0,3 prosent til 48,47 kroner. Nordea Markets mener høyere aluminiumspriser og volumer gir et godt kortsiktig kurspotensial i aksjen, ifølge TDN Finans.Telenor, Marine Harvest, Subsea 7 og Gjensidige endte opp 0,3-0,8 prosent.Stolt-Nielsen avanserte 4,5 prosent til 117 kroner etter å ha sluppet .På den negative siden finner vi Yara på minus 2,1 prosent til 310,70 kroner, mens Orkla endte ned 0,5 prosent til 84,30 kroner.Søppelaksje på pallenTo aksjer steg altså mer enn nevnte African Petroleum.Navamedic topper vinnerlisten med en oppgang på 18,7 prosent til 13 kroner, mens RenoNorden steg 16,8 prosent til 6,13 kroner.Sistnevnte har blitt enig med Romsdalhalvøya Interkommunale Renovasjonsselskap om å  mellom partene.Unified Messaging Systems fikk en etterlengtet opptur på Oslo Axess, og steg 5,7 prosent til 1,12 kroner.Kongsberg Automotive la på seg 3,4 prosent til 7,86 kroner etter at  til over 15 prosent.Oslo Axess-noterte NattoPharma klatret 2,5 prosent til 10,30 kroner på at selskapets MenaQ7 Vitamin K2 er .I andre enden var det bare Saga Tankers som falt mer enn nevnte Norwegian og Questerre.Aksjen endte nærmere bestemt ned 8,4 prosent til 3,38 kroner.Vi tar også med Belships på minus 6,7 prosent til 4,15 kroner og Havila Shipping på minus 5,9 prosent til 16 øre.