Nye rekorder i New York

All-time high igjen, men troen på Trump fikk seg nok en trøkk. Og Twitter fikk grisebank.

De amerikanske børsene endte blandet torsdag.Dow Jones steg 0,39 prosent til 21.796,55, Nasdaq falt 0,63 prosent til 6.382,19, mens den bredere S&P 500-indeksen gikk tilbake 0,10 prosent til 2.475,42.Dow Jones satte dermed nye bestenoteringer igjen. Intradag all-time high lyder nå på 21.798,47. De to øvrige nøkkelindeksene nådde også sine høyeste nivåer noensinne i løpet av dagens handel, 6.460,84 og 2.484,04 for hhv. Nasdaq og S&P 500.Tech-skrekk- Vi ser nå noe press på det bredere markedet etter oppsvinget i åpningen. Det føles bare som om momentumet avtar her, sier direktør Daniel Deming i KKM Financial til CNBC.Og det var særlig teknologiaksjer som kom under press, etter at Facebook nådde all-time high på 175,49 dollar i kjølvannet av sin sterke kvartalsrapport som ble sluppet etter stengetid onsdag.På denne kursen passerte selskapet en prising på 500 milliarder dollar. Til slutt endte aksjen opp 2,9 prosent til 170,65 dollar, noe som verdsetter Facebook til «bare» 494 milliarder dollar.Vi kommer heller ikke utenom Twitter, som ble straffet med et kursfall på 14,1 prosent til 16,84 dollar etter sine kvartalstall. Trump-tvilGevinstsikringen i teknologi, og andre sektorer, kan også henge sammen med en stigende usikkerhet rundt Trump-administrasjonens skattereform.Speaker i Representantenes Hus, Paul Ryan, uttalte torsdag at importskatten (border adjustment tax) nå er skrinlagt.- Markedsaktører begynner å tenke at en ny skatteplan blir dårligere enn hva administrasjonen opprinnelig lovet. Kombinert med at transportsektoren kanskje signaliserer noe i økonomien som det bredere markedet ikke har tatt innover seg, er det bare naturlig å se noe gevinstsikring, især i teknologi, sier sjefstrateg Art Hogan i Wunderlich Securities til CNBC.Forbi GatesAmazon-gründer og toppsjef Jeff Bezos passerte i dag Bill Gates som verdens rikeste , men etter et tidlig rally sluknet også Amazon-aksjen. Til slutt endte den ned 0,7 prosent til 1.046 dollar i forkant av kvartalstallene etter stengetid.Microsoft gikk tilbake 1,2 prosent til 73,16 dollar.Avhengig av kursutviklingen kan tittelen verdens rikeste gå litt på omgang fremover, men CNBC tror Bezos vil overta tronen fra Gates på mer permanent basis i løpet av de neste dagene og ukene.DollarproblemPå makrofronten kom antall førstegangssøkere (jobless claims ) inn nesten som ventet i forrige uke, mens ordreinngangen på varige goder steg mer enn ventet i juni.Dette skjedde dagen etter at Federal Reserve hintet om at reverseringen av det massive stimulanseprogrammet kan begynne «relativt snart» hvis økonomien utvikler seg som ventet.Samtidig erkjente Fed at inflasjonen har vært fallende, og investorene merket seg at ordet «recently» (i det siste) var fjernet fra gårsdagens pressemelding . Dette kan ifølge Reuters antyde at en svakere inflasjon ikke er noe forbigående fenomen.Dollaren har reagert med å falle til sine laveste nivåer mot euro på to og et halvt år. EURUSD ble torsdag kveld handlet rundt 1,1680, noe som tilsvarer en dollarsvekkelse på 0,5 prosent i dag.- Dollarens største problem er at den ikke kan vente seg hjelp fra Fed på lang tid, sier global valutasjef Alan Ruskin i Deutsche Bank til Reuters.


Les også