Ocean Yield-sjefen: - Tror det er en fornuftig tid å kjøpe på

Røkkes skipseiende selskap signaliserer stor tro på tankmarkedet fremover, og har heller ingen umiddelbare planer om å redusere offshore-eksponeringen. 

Publisert 14. juli 2017 kl. 11.44
Oppdatert 14. juli 2017 klokken 12.21
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 370 ord
ocean yield
- Vi ser mer på tankskip enn vi har gjort tidligere.- Det er et segment vi har økt fokus på, selv om ratene ikke er bra for øyeblikket, sier han til forsamlingen av investorer og analytikere. - Vi tror det er en fornuftig tid å kjøpe på.– Vi er åpne for investeringer både i crude, kjemikalie og produkttank. VLCC-er kan også bli interessant for oss, men denne typen investeringer er veldig avhengig av vår motpart, sa han til Finansavisen i juni da kjøpet av Suezmaxen ble annonsert.Det tilsvarer en eierandel på 3,03 prosent.
Det er svaret administrerende direktør i Ocean Yield Lars Solbakken gir på spørsmålet om hva han ser på som de mest interessante segmentene fremover, i forbindelse med fredagens kvartalspresentasjon. Det skipseiende selskapet eier totalt 37 fartøy innen alt fra contaninerskip og bilskip til supplyskip og kjemikalietankere.I midten av juni tok selskapet sitt første steg inn i markedet for råoljetankere ved kjøp av en ny Suezmax for 54 millioner dollar.Suezmax-skipet er nå på en 14-års bareboat charter-kontrakt medet selskap som er eid av Okeanis Marine Holdings SA.Tankratene har vært under stadig press det siste halve året, men Solbakken lar seg ikke skremme av det.- Vi tror det er reflektert i verdiene, fortsetter han.Timingen kan derfor være svært bra, ifølge Ocean Yield-sjefen.Han har tidligere åpnet opp for at de kan komme til å investere i den aller største typen av skip til frakt av råolje - Very Large Crude Carriers (VLCCer). Solstad FarstadI tillegg til å eie syv offshorefartøy, er Ocean Yield også eksponert mot offshore-markedet gjennom eierskapet på i underkant av 8,84 millioner aksjer i det nyfusjonerte rederiet Solstad Farstad ASA.Av kvartalsrapporten fremgår det at verdien av denne aksjeposten var nedjustert med 2,8 millioner dollar ved utgangen av kvartalet, tilsvarende om lag 24 millioner kroner. I skrivende stund omsettes Solstad Farstad for 9,47 kroner på Oslo Børs, noe som verdsetter Ocean Yields aksjepost til 83,7 millioner kroner.Aksjene er klassifisert som "tilgjengelig for salg", men Lars Solbakken avviser på kvartalspresentasjonen at de har umiddelbare planer om å kvitte seg med aksjene. - Det er for øyeblikket ingen planer om å selge dem, sier han og legger til at de tror det er potensial for verdiøkning.- Vi tror ikke at timingen er rett nå for å selge dem.