Hovedindeksen på Oslo Børs endte på 707,52 tirsdag, etter en oppgang på 0,35 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 2.538 millioner kroner.Toneangivende Europa-børser utviklet seg svakt negativt på en dag uten impulser fra USA, som feirer nasjonaldagen.Britiske FTSE 100, tyske DAX og franske CAC 40 falt alle 0,1 prosent.Oljeprisen snudde oppOljeprisene var lenge på defensiven etter åtte strake dager med oppgang, men har snudd opp i løpet av ettermiddagen.Brent august-olje stiger 0,4 prosent til 49,87 dollar, som er opp fra rundt 49,30 dollar fatet ved stengetid i Oslo mandag.WTI-oljen klatrer 0,4 prosent til 47,25 dollar fatet. med 260.000 fat per dag fra mai til juni. Over halvparten av økningen kom fra Libya og Nigeria, to land som ikke er omfattet av den OPEC-regisserte kuttavtalen.Saudi-Arabia økte likevel produksjonen med rundt 90.000 fat per dag, ifølge en undersøkelse gjort av Bloomberg.Libya pumper nå rundt én million fat per dag, noe som er det høyeste nivået på fire år.- Vi øyner en innhenting for oljeprisene fra dagens nivåer i 2. halvår, der produksjonskutt i OPEC, tregere vekst på tilbudssiden og sesongmessig sterkere etterspørsel er driverne, skriver BMI Research ifølge Reuters.Ifølge analytikerne vil dog tilførsel av store volumer holde prisveksten flat på årsbasis i 2018.Full gass i QuesterrePå Oslo Børs steg Statoil 0,5 prosent til 140,20 kroner. Kepler Cheuvreux har  med en hold-anbefaling og kursmål 140 kroner, melder Bloomberg ifølge TDN Finans.Ellers i olje var Aker BP uendret på 128,50 kroner, mens DNO endte opp 0,3 prosent til 8,05 kroner.Questerre var i godt driv, og ble slått av bare én aksje på vinnerlisten etter sin oppgang på 14,6 prosent til 5,18 kroner på ganske høyt volum - dagens 13. største.Selskapets toppsjef Michael Binnion forteller i en  sendt ut i går kveld canadisk tid om en ny energiplan i Quebec som legger vekt på naturgass.- Kjempegode nyheter for Questerre, skriver han.I oljeservice markerte PGS seg positivt ved å stige 7,7 prosent til 16,26 kroner, mens Subsea 7 fortsatte opp 2,0 prosent til 116,50 kroner.Aker endte opp 2,5 prosent til 289 kroner etter at Sparebank 1 Markets har , men kuttet kursmålet.Fare på ferde i biotekUtenfor oljesektoren steg Bakkafrost én prosent til 312 kroner etter å ha lagt frem en  i morgentimene i dag.Frontline endte opp 0,4 prosent til 48,60 kroner etter at  fra salg til hold.På den negative siden merker vi oss Nordic Nanovector, som trakk ned 5,6 prosent til 68,70 kroner. Aksjen befinner seg i .Yara, Telenor og Skandiabanken var også ned, men alle mindre enn prosenten., og Golden Ocean gikk tilbake 1,9 prosent til 55,20 kroner.Oljeaksje til toppsPetrolia var eneste aksje som steg mer enn nevnte Questerre, med en oppgang på 18,4 prosent til 4,37 kroner.Seabird Exploration markerte seg ved å stige 11,8 prosent til 3,69 kroner, mens EMGS steg 3,9 prosent til 2,65 kroner etter fortrinnsrettsemisjonen der  for 150.000 aksjer.Fred. Olsen Energy korrigerte opp 3,2 prosent til 11,45 kroner etter gårsdagens kraftige fall trigget av et fra Anadarko Petroleum for kontrakten til boreskipet Bolette Dolphin.En annen riggaksje, Odfjell Drilling, løftet seg 2,1 prosent til 19,40 kroner på for Deepsea Stavanger.Vi tar også med BW LPG og Kongsberg Automotive.De to avanserte hhv. 4,9 prosent til 30,49 kroner og 5,2 prosent til 7,73 kroner.Oljeaksje til bunnsI toppen av taperlisten stupte African Petroleum 31,5 prosent til 3,70 kroner på Oslo Axess. at energimyndighetene i Gambia har avsluttet samtalene med African Petroleum om å forlenge oljeletingen i to av landets mest lovende offshore-blokker, A1 og A4. Nyhetsbyrået siterte petroleumsministeren i landets oljedepartement.Så ble aksjen pauset av børsen, etter en nedgang på 57,4 prosent til 2,30 kroner.Børspausen ble opphevet etter at selskapet selv i en børsmelding .- Styret i African Petroleum mener kommentarene fra en offisiell gambisk tjenestemann om at vårt eierskap av lisensene har gått ut er feil, ifølge både lov og fakta, skrev selskapet, og aksjen hentet seg altså litt inn.En evaluering African Petroleum har vist til antyder at de omtalte blokkene kan inneholde mer enn tre milliarder fat olje.Andre tapere tirsdag var skadeskutte RenoNorden på minus 10,5 prosent til 5,95 kroner og Sevan Drilling på minus 6,9 prosent til 3,26 kroner.