Oslo Børs åpner som ventet ned på ukens siste handelsdag, som følge av høyere renter globalt og en fallende oljepris.Etter 13 minutters handel er hovedindeksen ned 0,38 prosent, til 699,10. Det er omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 205 millioner kroner. OljeprisenOljeprisen faller fredag til tross for at torsdagens lagertall fra USA viste en større enn nedgang enn ventet.Tall fra Det amerikanske energidepartementets statistikkfløy, EIA, viste at de amerikanske råoljelagrene falt med 6,3 millioner fat i forrige uke, mot ventet 2,0 millioner fat.Brent-oljen omsettes i skrivende stund for 47,59 dollar fatet, etter et fall på 1,06 prosent. WTI-oljen er ned 1,14 prosent til 45,00 dollar fatet. Ifølge TDN Finans skyldes prisfallet en økende oljeproduksjon fra USA.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 48,39 dollar fatet ved børsslutt i Oslo torsdag.Ifølge TDN Finans løftet oljeprisen seg med en gang da EIA-tallene ble kunngjort, men falt etter hvert da markedsaktørene oppdaget ati forrige uke til 9,34 millioner fat per dag.«Oljeprisene reagerte initielt opp som følge av bedre enn ventet lagertrekk, men det var kortvarig, ettersom markedet rettet oppmerksomheten mot nok en økning i USAs produksjon», skriver ANZ i et notat fredag, ifølge Reuters.OljeaksjeneOljeaksjene får ikke uventet gjennomgå på Oslo Børs fredag. Statoil er ned 0,29 prosent til 137,20 kroner, mens DNO svekker seg 1,21 prosent til 7,75 kroner.Det største kursfallet står imidlertid oljemyggen African Petroleum Corporation, som faller 10,77 prosent til 2,35 kroner.  Ellers i olje er Aker BP ned 1,43 prosent til 124,30 kroner, mens Questerre Energy Corporation svekker seg 1,07 prosent til 4,62 kroner. Seadrill nær avtaleStatoil er ifølge Upstream og tre anonyme kilder i for charter av et boreskip til arbeid i Santos-bassenget utenfor Brasil, skriver TDN Finans.Ifølge kildene, har Statoil shortlistet Seadrill og er nær ved å tildele en kontrakt for et boreskip, angivelig «West Neptune», til å starte boring av Guanxuma-brønnen i 4. kvartal i 2017.Seadrill-aksjen faller 3,61 prosent til 2,94 kroner. Fredag opplyses det også om at Seadrill-datter North Atlantic Drilling (NADL) har inngått en avtale med verftet Jurong, hvor partene er enige om å utsette leveringen av en rigg-enhet januar 2018.NADL vil i løpet av perioden fortsette å markedsføre riggen, mens Jurong vil ha rett til å selge enheten til en akseptabel pris.NADL vil eie 23 prosent av riggen og Jurong de resterende, hvis det ikke lykkes å finne arbeid for enheten eller en alternativ transaksjon blir gjort.Aksjen til North Atlantic er foreløpig ikke omsatt. Tilbakesteg for Protector melder om at resultatet før skatt ble 169,5 millioner kroner i 2. kvartal 2017, sammenlignet med 254,9 millioner kroner for samme periode i fjor.Resultat per aksje ble 1,46 kroner, mot 2,60 kroner ved samme korsvei i fjor. Teknisk resultat ble 69,6 millioner kroner, mot 41,8 millioner kroner året før. Driftsinntektene beløp seg til 757,8 millioner kroner, sammenlignet med 720,4 millioner kroner i 2. kvartal 2016.Kvartalstallene sender aksjen opp 1,75 prosent til 72,75 kroner. God butikk i VeidekkeVeidekke opplyser i en melding at selskapet Til sammen utgjør dette 1,9 milliarder kroner, hvor Veidekkes andel rapporteres å være 1,5 milliarder kroner. Veidekke har 3.449 boliger i produksjon med en salgsgrad på 87 prosent.Veidekke-aksjen er ennå ikke omsatt.