Oslo Børs henter seg inn etter en rød start

Børs

Oslo Børs åpnet ned tirsdag morgen. Etter en rød formiddag, henter Oslo Børs seg nå inn.Hovedindeksen er i skrivende stund (13:01) opp 0,39 prosent til 725,99.Det er hittil omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 1,3 milliarder kroner. OljeprisenOljeprisene stiger tirsdag for andre dag på rad. Dette kommer ifølge Bloomberg etter at Saudi-Arabia mandag lovet betydelig kutt i oljeeksporten i neste måned , for å bidra til å begrense det globale tilbudsoverskuddet.Brent-oljen er opp 1,40 prosent til 49,28 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 1,40 prosent til 46,99 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjø-olje omsatt for 48,56 dollar fatet da Oslo Børs stengte dørene mandag.- Markedet vil rette oppmerksomheten mot to ting - om Opec følger opp sin retorikk, og hva som skjer med oljeproduksjonen i USA. Prisene vil trolig holde seg i området 45-50 dollar pr fat, og konsolidere, sier David Lennox, ressursanalytiker i Fat Prophets i Sydney, til nyhetstjenesten.Statoil er ved lunsjtider opp 1,36 prosent til 141,90 kroner.Hydro Norsk Hydro melder om et (underliggende) resultat etter skatt på 2.214 millioner kroner i 2. kvartal 2017, mot 1.126 millioner kroner i samme periode året før. Resultat per aksje ble 0,73 kroner, mot 0,95 kroner ved samme korsvei i fjor. Driftsresultatet (EBIT) ble 2.946 millioner kroner, mot 1.978 millioner kroner året før. Estimatet fra Inquiry Financial var 3.002 millioner kroner.Driftsinntektene beløp seg til 24.591 millioner kroner, sammenlignet med 20.391 millioner kroner i 2. kvartal 2016.Pareto venter at konsensus vil nedjusteres på bakgrunn av rapporten, mens Citi på sin side venter at nettoresultatanslaget vil oppjusteres for 2017. Handelsbanken derimot venter ingen store endringer i konsensus.«Tatt i betraktning at aksjen har steget en del i det siste og estimatene formentlig skal noe ned, forventer vi at aksjen vil bli sendt litt ned i dag» skriver Nordea Markets i en oppdatering, ifølge TDN Finans.Hydro-aksjen fortsetter å falle, og er i skrivende stund ned 2,18 prosent til 51,50 kroner.NorwegianMandag har to Norwegian-flyginger fra Gardermoen blitt kansellert, mens tre ankomster er kansellert, inkludert et fly fra Oakland utenfor San Francisco.Flyet fra Oakland skulle satt kursen mot Oslo klokken 19 lokal tid lørdag. Etter to timer i luften snudde flyet og måtte nødlande på samme flyplass på grunn av en oljelekkasje. Flyselskapet opplyser at de har hatt problemer med å skaffe hotellrom til alle passasjerene som er strandet i USA. Norwegian-aksjen faller 3,04 prosent, til 175,50 kroner.

børskommentar
statoil
oljeprisen
norsk hydro
Norwegian
Nyheter
Børs