Neste tirsdag legger Schibsted frem tall for andre kvartal, og i den forbindelse er Pareto Securities ute med en oppdatering.
Meglerhuset skriver at de har et positivt syn på aksjen i forkant av tallene.
Pareto venter et driftsresultat før avskrivninger på 674 millioner kroner, noe som ifølge meglerhuset er to prosent høyere enn konsensus.«I etterkant av førstekvartalsrapporten har det vært mye fokus på selskapets høye investeringer i vekstmarkeder, og spesielt da relatert til markedsplass-applikasjonen Shpock. Vi tror at andre kvartal vil vise at selskapet går tilbake til trenden med fallende investeringer, noe vi mener vil tolkes positivt i markedet», skriver meglerhuset.  Videre fastslås det at Schibsted-aksjen nå handles til en rabatt på neste års inntjening målt mot sammenlignbare selskaper i modne markeder.Historisk sett har Schibsted blitt handlet på linje med disse, minner meglerhuset om.«I lys av et vesentlig vekstpotensial på sikt som følge av en geografisk diversifisert portefølje, med økt fotavtrykk mot det spennende brasilianske markedet etter transaksjonen med Telenor i mai, mener vi dette er uberettiget», heter det i oppdateringen.Meglerhuset har en kjøpsanbefaling med et kursmål på 270 kroner, tilsvarende en oppside på 28 prosent fra dagens nivå.Hittil i år er Schibsteds A-aksje opp 6,7 prosent.