PGS leverer betydelig inntektsvekst

Underskuddet reduseres også kraftig. 

Brian Cliff Olguin; Brian Cliff Olguin
Børs

Petroleum Geo-Services (PGS) melder om et resultat etter skatt på minus 32 millioner dollar i 2. kvartal 2017, mot minus 52 millioner dollar i samme periode året før.Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på minus 49 millioner dollar.Resultat per aksje ble minus 0,10 dollar, mot minus 0,22 dollar ved samme korsvei i fjor. Her var forventningen minus 0,14 dollar.Resultatet før skatt ble minus 38 millioner dollar, sammenlignet med minus 58 millioner dollar året før, mot ventet minus 50 millioner dollar.Driftsresultatet (EBIT) ble minus 17 millioner dollar, mot minus 45 millioner dollar året før. Forventningen var minus 38 millioner dollar.Driftsinntektene beløp seg til 241 millioner dollar, sammenlignet med 183 millioner dollar i 2. kvartal 2016, samt ventet 207 millioner dollar.Ved utgangen av kvartalet hadde selskapet en ordrereserve på 248 millioner dollar, ned fra 340 millioner dollar ved utgangen av 1. kvartal. Pr 2. kvartal hadde selskapet booket om lag 90 prosent av flåtekapasiteten for tredje kvartal.Tidligere i år ble det kjent at konsernsjef Jon Erik Reinhardsen skal gi seg, og i forbindelse med kvartalsrapporteringen opplyser selskapet at de venter å annonsere en ny sjef tidlig i høst. Les rapporten og presentasjonen her. 

pgs
seismikk
Nyheter
Børs