Resultathopp for Deutsche Bank

Omsetningen faller derimot kraftig som følge av lavere kundeaktivitet.

- Våre resultater for 2. kvartal gir en bra oppsummering på hvor vi står i dag. Lønnsomheten er betydelig bedre enn for ett år siden. Vi hadde god progresjon i å få ned kostnadene og fortsatte å tiltrekke oss netto pengestrømmer fra kunder, sier konsernsjef i Deutsche Bank, John Cryan i en kommentar til kvartalstallene. Banken mer enn doblet resultatet før skatt til 822 millioner euro i 2. kvartal 2017, fra 408 millioner euro i samme periode i fjor.På forhånd var det ventet et resultat før skatt på 311 millioner euro, ifølge estimater innhentet av Bloomberg og gjengitt av TDN Finans.Topplinjen til banken er imidlertid noe skuffende.Omsetningen endte på 6,6 milliarder euro etter et fall fra 7,4 milliarder euro i 2. kvartal 2016.På forhånd var det ventet at omsetningen ville være på 7,1 milliarder euro.- Til tross for den betydelige forbedringen, når ikke dette lønnsomhetsnivået helt opptil våre langsiktige ambisjoner. Inntektene var ikke så sterke som vi hadde likt, i stor grad på grunn av dempet kundeaktivitet i mange av kapitalmarkedene, sier Deutsche-sjefen.- Vi vender fokuset vårt mot å bygge lønnsom vekst, mens vi moderniserer banken vår, legger han til. Den tyske storbanken kan rapportere at de har redusert antall ansatte med 4.656 personer (full-time equivalents) sammenlignet med utgangen av 2. kvartal 2016. Bare i løpet av 2. kvartal ble antall ansatte redusert med 1.525 personer. Selv om det har blitt gjort kraftige reduksjoner i bemanningen, opplyser banken at de har gjort nettoansettelser på 100 personer som skal jobbe i avdelingen som skal forebygge finansiell kriminalitet. Bankens aksjekurs faller 1,23 prosent til 16,02 euro i Frankfurt.