KjøpLogg inn

Røkke kjøpte ut mangeårig partner

Leif Arne Langøy er ute av eiersiden i det private investeringsselskapet The Resource Group TRG.

Publisert 13. juli 2017 kl. 08.18
Oppdatert 13. juli 2017 klokken 10.38
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 244 ord

Kun få utvalgte medarbeidere har fått innpass på eiersiden i Kjell Inge Røkkes TRG Holding, skriver DN.Ifølge avisen er det nemlig Røkke og hans kone Anne Grete Eidsvig som selv eier selskapet helt på toppen, The Resource Group TRG as, men de har sluppet til tre av de mest sentrale medarbeiderne i systemet i datterselskapet; Leif Arne Langøy, med 0,27 prosent, dagens Aker-sjef Øyvind Eriksen med 0,20 prosent og Olav Revhaug med 0,09 prosent.En mindre i toppenNå er det slutt med eierskapet for Langøy, skriver DN. The Resource Group TRG har kjøpt Langøys eierandel, og de eneste eierne av TRG-selskapene er dermed Røkke-paret, Eriksen og Revhaug, daglig leder i The Resource Group.- Dette er helt udramatisk. Det begynner å bli mange år siden Leif Arne var operativt inne i Aker, og dette var bare en helt naturlig følge av det. Helt udramatisk, sier Revhaug til DN.Langøy har ikke besvart DNs henvendelser onsdag og Aker ønsket ikke å kommentere saken. Solide tallRegnskapet til Langøys selskap, Lapas as, viser et overskudd (resultat etter skatt) på  112,12 millioner kroner i 2016, etter finansinntekter på 124,5 millioner kroner. Året før gikk selskapet med et underskudd på 14,4 millioner kroner.Regnskapet forteller blant annet også investeringer i aksjer og andeler for 117,2 millioner kroner og bankinnskudd på 76,7 millioner kroner.Leif Arne Langøy og barna Silje, Per-Espen og Anne-Lene bevilget seg for øvrig et utbytte på 9 millioner kroner etter fjorårets rekordresultat. De siste fem årene har de tilsammen tatt ut utbytte på 39 millioner kroner.