Salg av virksomhet sender aksje til værs

Hovedindeksen er i skrivende stund ned 0,39 prosent til 699,53. Det er hittil omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 1,2 milliarder kroner. OljeprisenDenne ukens oljelagertall ventes å vise at overskuddstilbudet i markedet forrige uke krympet inn. Brent-oljen er i skrivende stund ned 0,79 prosent til 46,51 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,72 prosent til 44,08 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 46,74 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Ifølge Bloomberg-estimater, ventes det at amerikanske myndigheter onsdag vil rapportere at USAs råoljelagre falt med 2,85 millioner fat i forrige uke. Uken før falt lagrene med 6,3 millioner fat.Statoil-aksjen er ned 0,36 prosent til 137,00 kroner. Den norske oljegiganten melder også tirsdag om at selskapet planlegger å rekruttere mer enn 50 fagarbeidere årlig framove r for å sikre rett kompetanse og kapasitet på norsk sokkel.HafslundHafslund melder om et resultat etter skatt på 244 millioner kroner i 2. kvartal 2017, mot 273 millioner kroner i samme periode året før. Resultat per aksje ble 1,30 kroner, mot 1,40 kroner ved samme korsvei i fjor.I en ny oppdatering tirsdag anbefaler styret i Hafslund at aksjonærene takker nei til Oslo kommunes nyeste tilbud om å kjøpe samtlige aksjer i selskapet. - Styret anser de underliggende verdiene i selskapet for å være vesentlig høyere enn tilbudsprisen, uttaler styret.Hafslund-aksjen er opp 0,98 prosent til 103,00 kroner.Ocean YieldOcean Yield legger torsdag frem tall for 2. kvartal 2017, og analytikerne venter solid bedring over hele linjen fra det Røkke-dominerte selskapet. Gjennomsnittsforventningen fra syv analytikere er en omsetning på 80 millioner dollar, tilsvarende en økning på rundt 14 prosent fra samme kvartal i 2016 da omsetningen endte på 70 millioner dollar.Videre ventes ebitda på 73 millioner dollar, opp fra 63 millioner dollar i 2. kvartal 2016.Driftsresultatet ventes å komme inn på 48 millioner dollar, sammenlignet med 39 millioner dollar i samme periode året før.Aksjen klatrer 0,39 prosent til 65,00 kroner. Vistin PharmaVistin Pharma har inngått avtale om å selge Opioids- og CMO-virksomhetene sine til TPI Enterprises, pluss verdien av Vistin Pharmas lagre som overføres til TPI.TPI Enterprises må bla opp 100 millioner kroner. Lagrene som overføres hadde en verdi på 62 millioner kroner pr 31. mars 2017.Transaksjonen vil gi en positiv kontanteffekt for Vistin Pharma på 140-150 millioner kroner, før transaksjonskostnader.Aksjen fyker i været på nyhetene, og er i skrivende stund opp 13,64 prosent til 25 kroner.